RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan gjøre comeback på Bislett

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)
Sist oppdatert:
Vålerenga vurderer retur til «lekegrinda».

Etter at Lyn flyttet fra Ullevaal har Vålerenga vært eneste permanente leietaker på Ullevaal stadion foruten herrelandslaget.

Kontrakten mellom Ullevaal og Vålerenga går ut etter denne sesongen, og forhandlingene er i gang om en ny. Men det hele kan ende med at også Vålerenga forlater nasjonalarenaen og flytter nedover mot sentrum og til Bislett.

Ullevaal har nemlig skrudd leieprisen i været, mer enn det Vålerenga kan være villig til å betale. Og for en Tippeliga-klubb er det store summer å spare på å leie en kommunal bane som Bislett, kontra å leie Ullevaal.

Med det pristilbudet som nå ligger på bordet, vil Vålerenga etter det Nettavisen erfarer spare tre til fem millioner kroner på én sesong på å være på Bislett.

Men Bislett er full
Og Vålerenga har allerede vært i kontakt med kommunen får å få til en avtale om leie av Bislett neste år. Men et problem kan være at både Skeid og Lyn allerede spiller hjemmekampene sine på det som også er nasjonalanlegget for friidrett.

- Jeg har hørt at det kan være interesse, men Bislett er full nå, og det forholder vi oss til, sier direktør i Idrettsetaten i Oslo kommune, Anne Farseth, til Nettavisen.

Hun åpner likevel døren for at Vålerenga kan komme til å spille på Bislett neste år.

- Vi får se hva som skjer. Vi har kontrakter med Lyn og Skeid denne sesongen, sier Farseth til Nettavisen.

Utreder alternativene
Vålerenga-direktør Pål Breen innrømmer noe motvillig at Bislett utredes som et alternativ til Ullevaal neste sesong.

- Det er to faktorer for det. Det ene er økonomi. Det ville være uansvarlig av en Tippeliga-klubb å ikke se på mulighetene som ligger der. Det andre er identitet. Det er viktig for oss å kunne prege stadion der vi skal være, sier Breen til Nettavisen.

Breen sier det vil bli gjort en grundig jobb med plusser og minuser for hvert stadion i en prosess der både TV-selskapene og Klanen er involvert. Men Vålerenga er interessert i å få gjort en avgjørelse i løpet av sommeren for å kunne begynne salget av «Vålerenga 2011».

Bislett har tradisjonelt vært Vålerengas hjemmearena. I 55 sesonger har Vålerenga spilt på Bislett, mens klubben bare i 15 sesonger har holdt til på Ullevaal. På Vålerengas glade åttital, ble Bislett bare kjent som «lekegrinda».

- Gi og ta
Direktør i Ullevaal stadion, Jack Hemmestad, bekrefter at de er i forhandlinger med Vålerenga om en ny femårsavtale. Dagens avtale går ut etter sesongen. Han forventer at en avtale vil være klar i løpet av høsten.

Om prisøkningen Vålerenga er blitt forespeilet sier Hemmestad:

- Det er litt ta og gi i en sånn prosess.

Vil bare ha én klubb
Han ønsker ikke å gå i detalj på beløpene det er snakk om, men avviser at det er et stort økonomisk problem for Ullevaal at Lyn er borte.

- Nei, vi ligger an til et godt resultat med overskudd første halvår, sier han, og forteller at de faktisk ikke vil ha flere leietakere enn én fotballklubb samt landslaget.

- Nei, vi ønsker ikke det. Gresset er problematisk, og med én klubb og landslaget blir det nok kamper, sier Hemmestad.

Dersom Vålerenga likevel skulle komme til enighet med Ullevaal, vil det komme til å ligge en klausul i kontrakten som gjør at Vålerenga kan trekke seg ut på dagen om de får bygget seg et eget stadionanlegg - slik det foreligger planer om på Valle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere