RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

Kan han ødelegge for United?

Sist oppdatert:
24-åringen debuterer mot Manchester United tirsdag kveld.

Tirsdag kveld kan mye avgjøres i det engelske tittelracet. Manchester United reiser til Newcastle, og med seier der vil de lede med ni poeng på Arsenal med fem kamper igjen å spille. Arsenal vil riktignok ha én kamp til gode på United, og de skal også møte United hjemme senere. Men det vil da se vanskelig ut for Arsene Wengers menn i kampen om seriegullet.

Det hjelper ikke for Arsenal at United har seks mål bedre målforskjell, heller.

Dermed må Arsenal håpe at tidligere Manchester City-spiller Stephen Ireland leverer en storkamp for Newcastle. To og en halv måned etter at han ble leid ut fra Aston Villa til Newcastle kommer 24-åringen nemlig omsider til å få spille for sin nye klubb.

- Spiller
Det bekrefter manager Alan Pardew.

- Stephen kommer til å bli involvert, og det er en stor bonus for oss. Vi har ventet lenge på ham, sier Pardew.

Ireland forsvant ut i Manchester City-kulda da klubben startet sin storsatsing for et par år siden, og ble solgt til Aston Villa tidligere i år. Der ble han imidlertid en regelrett flopp, og selvbildet matchet ikke kvalitetene. Nå håper Newcastle at akkurat det er blitt bedre.

- Kvalitetene hans kommer utvilsomt til å hjelpe oss i de siste seks kampene. Teknisk kvalitet - det er det han gir oss, legger Pardew til.

Newcastle-manageren innrømmer at han er imponert av motstanderen.

- Man kan argumentere for at det har vært bedre United-utgaver, men dette laget ser ikke ut til å lytte til det. Statistikken viser også at de er like gode som tidligere utgaver. De har en fantastisk sjanse til å nå Mesterliga-finalen og vinner trolig serien også. Det tror jeg Sir Alex vil være fornøyd med. Jeg ville i alle fall vært det, sier Pardew.

Rooney og Tiote tilbake
Foruten Ireland vil også den knalltøffe midtbanespilleren Cheick Tiote returnere for Newcastle tirsdag. Kaptein Kevin Nolan er imidlertid suspendert, og keeper Steve Harper er tvilsom. Tim Krul blir i så fall hans erstatter.

Manchester United får tilbake Wayne Rooney og Jonny Evans, mens Paul Scholes er suspendert etter sitt røde kort mot Manchester City i helga. Darren Fletcher, Owen Hargreaves, Rafael og Anders Lindegaard er fortsatt uaktuelle grunnet sykdom og skader.

Følg Newcastle-Manchester United fra 20.45 her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere