*Nettavisen* Sport.

Kan havne i Premier League

PREMIER LEAGUE? Stefan Johansens Celtic drømmer fremdeles om å få en plass i det engelske ligasystemet. UEFA sier de er åpne for dialog. Foto: Imago/action Plus

Positivt nytt for Celtic, men veien er fortsatt lang.

Stefan Johansens Celtic har lenge jobbet for å få en plass i det engelske ligasystemet. UEFA-generalsekretær Gianni Infantinos siste uttalelser tyder på at det ikke er en umulighet.

- Vi er åpne for å diskutere det, sier han ifølge Daily Mail.

Klikk på bildet for å forstørre.

DRØMMER: Neil Lennon sier han gjerne vil lede Celtic i Premier League. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)

Lennons drøm
Nyheten, som mottas med glede av de fleste i og rundt Celtic, kommer etter at klubbens styreformann Peter Lawell har tatt plass i European Club Association.

Under komiteens møte i Barcelona var Gianni Infantino på plass og kunne fortelle om et treårsprosjekt som nå pågår i Belgia og Nederland.

De beste kvinnelige lagene fra de to landene har nemlig slått seg sammen til én liga.

Infantino fortalte at dersom prosjektet blir en suksess, vil det føre til store diskusjoner om lignende prosjekter i andre land.

Celtic og Glasgow Rangers har lenge jobbet for å få en plass i det engelske ligasystemet. Celtic-manager Neil Lennon har også uttalt at han veldig gjerne kunne tenke seg å lede laget i Premier League. Blir det en realitet, vil det trolig tredoble Celtics inntekter.

- Jeg vet ikke hva som kommer til å skje og det pågår diskusjoner om uavhengighet i Skottland for øyeblikket. Den ene delen av landet ønsker uavhengighet, mens den andre halvdelen vil slå seg sammen med England, sier Infantino.

- Fotballen er i konstant utvikling, og vi er åpne for å diskutere alt.

Klikk på bildet for å forstørre.

VELKOMMEN: José Mourinho ser gjerne at Celtic får en plass i Premier League. Foto: Ian Kington (Afp)

Mourinho positiv
Flere engelske klubber skal være lunkne til ideen, som vil føre til at de selv vil miste minst én plass til i Premier League. José Mourinho er imidlertid positiv.

- De ville bidratt med noe spesielt i ligaen. Det er en stor klubb, med mange fans og med en fin historie. Jeg har alltid spurt mine kolleger om hvorfor Celtic ikke spiller i England, sa Mourinho til Evening Standard nylig.

- Enorm forskjell
UEFAs generalsekretær avviser imidlertid at noe kommer til å forandres med det aller første.

- Jeg har akkurat fått høre om dette, og det er ingen forandring i UEFAs syn. Slik det står i dag, er det ikke en mulighet.

Bare tiden vil vise om styreformann Lawells innpass blant Europas mest innflytelsesrike klubber kan hjelpe Celtic mot Premier League.

- De siste 15-20 årene har TV- og medierettighetene i de store ligaene gått i taket og over alles forventninger. Det har ført til et stort gap mellom topp og bunn. Derfor må vi finne måter vi kan gjøre det gapet mindre på, sier Lawell til Daily Mail.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag