*Nettavisen* Sport.

Kan ikke bli Hønefoss-trener

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Tom Gulbrandsen har maksimalt tre uker igjen som Hønefoss-trener.

29.04.10 10:01

Ole Bjørn Sundgot ble sparket i Hønefoss, og Tom Gulbrandsen ble hentet inn som midlertidig trener, og Gulbrandsen har ikke vært avvisende til å ta jobben på permanent basis.

Det blir imidlertid ikke aktuelt.

Reglene er nemlig klare. Gulbrandsen har kun trinn 3-utdanning som trener, og det er ikke bra nok for Norges Fotballforbund. Det er heller ingen måte å komme unna dette kravet på.

- Det stemmer. Derfor har vi tiden fram til 18. mai med å få på plass en trener som har den formelle utdannelsen og er godkjent av Uefa. Slik er reglene, og vi kan selvsagt, som enkelte andre klubber i samme situasjon, få dispensasjon i en periode. Det er det vi har innhentet på Gulbrandsen nå. Men han kan ikke fortsette over tid, før han eventuelt gjennomgår den nødvendige oppgradering, noe som ikke kan gjøres over natten, sier Hønefoss-leder Geir Håvard Solvang til Ringerikes Blad.

Det betyr at Hønefoss må ha på plass en annen trener innen 18. mai.

Hønefoss håper å ha løsningen klar i løpet av et par dager.

- Det er i hvert fall fremdriftsplanen vår. Uansett må vi gi forbundet et svar og komme opp med et navn innen tidsfristen. Inntil det skjer er det Tom Gulbrandsen som styrer skuta. Hva som skjer praktisk etter 18. mai vet jeg ikke. Det som er helt sikkert er at vi må ha på plass en trener som tilfredsstiller kravene. Når han formelt kan ta over er en annen sak. Trolig kan Tom fungere fram til den nye treneren stiller på treningsfeltet, sier Solvang videre.

PS. Arne Sandstø, som tidlig ble lansert som en kandidat, vil ikke kommentere saken ytterligere, men sier at han ikke har snakket med Hønefoss.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.