RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UAVGJORT: Håvard Nielsen og Eintracht Braunschweig klarte bare 0-0 hjemme mot Augsburg.
UAVGJORT: Håvard Nielsen og Eintracht Braunschweig klarte bare 0-0 hjemme mot Augsburg. Foto: Tobias Schwarz (Reuters / NTB scanpix)

Kan klare seg: - Det er ganske sykt

Sist oppdatert:
Håvard Nielsen og Omar Elabdellaouis Eintracht Braunschweig har fortsatt muligheter til å redde Bundesliga-plassen.

EINTRACHT BRAUNSCHWEIG - AUGSBURG 0-1:

Eintracht Braunschweig, med Håvard Nielsen og Omar Elabdellaoui i stallen, har hatt en utrolig tøff sesong i Bundesligaen.

Før lørdagens hjemmekamp mot Augsburg lå laget på sisteplass i den tyske toppdivisjonen, med to poeng opp til plassen som gir kvalifiseringsspill om å holde holde seg i Bundesligaen.

Braunschweig måtte klare seg uten en skadet Elabdellaoui i lørdagens kamp, mens Nielsen fikk sjansen fra start.

Nielsen og Braunschweig tapte 0-1 lørdag etter en scoring tre minutter på overtid.

- Svak kamp
Nielsen forteller til Nettavisen at han ikke er fornøyd med hvordan laget fremsto mot Augsburg.

- Det var en dårlig kamp. Det vi pleier å gjøre bra, gjorde vi bra. Innsats og knallhard jobbing, noe vi gjør ofte, men jeg synes vi tapte for mange andreballer i dag, forteller Nielsen til Nettavisen.

- Vi skapte ikke all verden i dag, selv om vi hadde nok sjanser til å score mål, fortsetter han.

Augsburgs seiersmål kom tre minutter på overtid, noe som gjorde tapet ekstra vanskelig å svelge, erkjenner Nielsen.

- Vi tok en litt dum sjanse på slutten for å satse på vinnermålet. Men da åpnet vi opp bakover og gikk frem med for mye folk. Da spilte de seg fint ut og scoret på en fin chip, forteller Nielsen.

Kan overleve
Braunschweig har ligget sist i Bundesligaen nærmest hele sesongen, og det at laget fortsatt har en sjanse til å overleve i toppdivisjonen mener Nielsen er ganske spesielt.

- Det er litt rart, det der. Det er ganske sykt at vi fortsatt har en sjanse. Vi har tapt fire på rad nå, og med én seier til kan vi fortsatt sikre kvalifiseringsspill. At vi fortsatt har sjanse til det er ganske sykt, egentlig.

- I siste serierunde kan alt skje. Vi har fortsatt en sjanse, vi. Lagene over oss møter også ganske gode lag, forteller Nielsen.

Og Nielsen har et drømmescenario før siste serierunde. At han blir den store helten for Braunschweig og scorer målet som sikrer de kvalifiseringsplass.

- Det hadde ikke gjort meg noe, for å si det sånn. Da hadde det blitt magisk stemning her, avslutter Nielsen.

Burde skutt
Gjestene åpnet kampen best og produserte flere gode muligheter, og hjemmelaget var heldige som unngikk å ligge under innledningsvis i kampen.

Midtveis i førsteomgangen fikk Nielsen ballen ute på høyresiden av sekstenmeteren til Augsburg. Nordmannen dro av en Augsburg-spiller, for han valgte å spille ballen mot en lagkamerat på bakerste stolpe.

Dessverre for Nielsen ble pasningen blokkert ut til corner, og det spørs om ikke Nielsen burde valgt å avslutte selv.

Det ble ingen scoringer i den første omgangen, og den andre omgangen startet akkurat slik den første sluttet.

Begge lagene slet med å spille seg til store sjanser, og det hele ble en «krigematch» fremfor en spillende og artig fotballkamp. 

Mot slutten av kampen presset hjemmelaget kraftig på for å score vinnermålet, og de ble muligens snytt for et straffespark fem minutter før full tid.

Bundesliga-debutant Salim Khelifi fikk en gyllen mulighet ett minutt før full tid da han fikk stå helt alene fra fire meters hold. Avslutningen ble reddet på mesterlig vis av Augsburg-keeper Marwin Hitz.

Til tross for kraftig overtak i sluttminuttene klarte ikke Braunschweig å score det livsviktige målet som ville sendt dem opp til kvalikplass.

På overtid scoret Raul Bobadilla for Augsburg, og sørget for tap for de norske gutta.

Bundesligaen avgjøres neste helg, og de norske guttenes lag skal møte Hoffenheim på bortebane. Hamburg møter Mainz 05 på bortebane, og Braunschweig har med seier i siste serierunde gode muligheter til å sikre kvalifiseringsplassen.

Variabel norsk dag
Tarik Elyonoussi spilte 54 minutter for 1899 Hoffenhenheim da de tapte 3-2 borte mot Borussia Dortmund. Den norske landslagsspilleren spilte hele kampen for gjestene, som ligger som nummer ni i Bundesligaen før den siste og avgjørende runden.

For Borussia Mönchengladbach spilte Håvard Nordtveit hele kampen i deres 2-1-seier hjemme mot Mainz 05.

Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen for Herta Berlin i deres 2-0-tap borte mot Werder Bremen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere