*Nettavisen* Sport.

Kan miste åtte FFK-kamper

Foto: Thomas Coex/AFP

Fredrikstad vil forhandle med Costa Ricas trener for å unngå at Celso Borges (21) drar til Gold Cup.

LILLESTRØM – FREDRIKSTAD 4-2:

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen):

Gold Cup er Nord- og Mellom-Amerikas svar på EM, og er således en prestisjetung turnering for nordamerikanske landslag. Turneringen pågår i USA nesten hele juli, og Costa Rica er et av lagene som skal delta.

Costa Rica er også med i VM-kvalifiseringen, og topper faktisk tabellen foran sterke lag som USA og Mexico. Og Fredrikstads Celso Borges var sterkt delaktig i å lede laget til toppen med mål mot både USA og Trinidad og Tobago (2) sist uke.

Det er gode nyheter for Costa Rica – men dårlige nyheter for Fredrikstad.

Les alt om tippeligarunden!

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Kan være for sent
- Han vil miste fem-seks kamper for oss om han spiller i Gold Cup, og i august kommer det enda en VM-kvalifiseringskamp som kan bety at han mister to kamper. Totalt kan det bli åtte kamper uten Celso – så det er klart at vi forsøker å jobbe for at han skal bli her, sier Fredrikstad-trener Anders Grönhagen til Nettavisen.

Grönhagen har forsøkt å kontakte Costa Ricas trener Rodrigo Kenton, men så langt uten å lykkes.

Det kan bety at det er for sent. For ifølge Celso Borges vil han i løpet av natta få vite om han skal spille Gold Cup eller ikke. Og blir han tatt ut i troppen, er det ikke noe Fredrikstad kan gjøre. Klubben er forpliktet til å slippe spillere til godkjente FIFA-turneringer.

- Natt til mandag norsk tid blir troppen offentliggjort. Jeg har snakket med treneren min på landslaget, som skulle snakke med Fredrikstad. Det er klart det er lenge å være borte fra klubben, sier Celso Borges til Nettavisen.

- Fredrikstad vil ikke at jeg skal spille Gold Cup, og forsøker å komme til en ordning med Costa Rica. Uheldigvis er jeg «stuck in the middle». Men uansett hva som skjer er jeg fornøyd – jeg kan hjelpe begge steder, sier en svært diplomatisk Borges.

Spiss mot Lillestrøm
Mot Lillestrøm var costaricaneren, som så langt har vært midtbaneanker, flyttet opp som spissmakker med Everton Santos Da Costa. Der leverte han i hvert fall delvis varene - og scoret Fredrikstads første mål.

- Jeg snakker litt portugisisk, så jeg og Everton kommuniserer bra sammen. Jeg føler meg komfortabel i en offensiv rolle, sier Borges.

Som også misset en gedigen sjanse fra seks-syv meter etter pasning fra Raymond Kvisvik.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.