*Nettavisen* Sport.

Kan noen kopiere denne mannen?

Foto: Getty / All Over Press (montasje)

Kun én spiller har scoret tre mål i et ligaoppgjør mellom Manchester-lagene.

09.04.13 00:03

Robin van Persie, Carlos Tévez, Sergio Agüero og Wayne Rooney har flere ting til felles.

Ett av fellestrekkene - bortsett fra at alle fire er blant Premier Leagues aller beste spisser, og spiller for et av de to beste lagene i samme liga - er at de scorer mål. Mange mål.

Men det er bare én spiller som har scoret hat trick i et derby mellom Manchester United og Manchester City i Premier League. Ingen av de fire nevnte over er blant dem.

Mannen i midten av bildet klarte bragden 10. november 1994. Han heter Andrej Kantsjelskis og sto for tre scoringer da United slo City 5-0 på Old Trafford.

Revansj for stortap?
Kanskje drømmer hjemmefansen om lignende sifre mandag kveld. Få andre ting ville vel vært bedre for United-supporterne som måtte tåle ydmykende 1-6 på eget gress mot City forrige sesong.

Om det skal oppfylles bør Manchester Uniteds spisser levere, og vel så det. Detbør nevnes at det er scoret 23 mål på de fem siste kampene mellom de to naboklubbene.

I likhet med Carlos Tévez har Andrej Kantsjelskis spilt for både begge de to Manchester-rivalene. Russeren spilte under Alex Ferguson fra 1991 til 1995, før ferden gikk videre til Everton.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gary M. Prior / Getty / All Over Press

Returnerte til byen
I 2001 kom Kantsjelskis tilbake til Manchester. Da trakk han på seg den lyseblå City-drakta som leiesoldat fra skotske Rangers. Også som City-spiller fikk han med seg et Manchester-derby samme år.

Det endte like fantastisk for Kantsjelskis del, ettersom sluttresultatet ble 1-1.

Spørsmålet blir hvem som markerer seg sterkest i hatkampen denne gangen?

Følg kampen direkte fra 21.00 her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag