*Nettavisen* Sport.

Kan Petrov snu skuta?

Foto: Mike Egerton (PA/Scanpix)

En ung spanjol, et midtbanetalent og en skadeutsatt bulgarer kan være løsningen for Bolton.

06.08.10 08:21

Nettavisens odds- og travmagasin Sportspill.nogir deg tabelltips og omtale av samtlige lag i Premier League frem mot seriestart 14. august. Klikk herfor å se tabelltipset og lese omtale av de øvrige klubbene.

Historie: Bolton ble opprettet i 1874 som Christ Church FC og kommer fra byen Horwoth i Greater Manchester i England. Bolton hadde stor cupsuksess på 20-tallet med tre seire i FA-cupen. Sist gang klubben vant cupen var i 1958.

Stadion: Reebok Stadium (28 723)

HTML EMBED

Billetter: Nettbestilling

Manager: Owen Coyle (44 år)
Owen Coyle tok over Bolton i januar etter at Gary Megson fikk sparken, og Coyle klarte det som mange så på som et kunststykke - å holde Bolton i Premier League. Coyle kom fra managerjobben i Burnley, som han tok opp i Premier League før sesongen 09-10 (klubben rykket ned etter at han skiftet beite).

Coyle var manager i skotske St.Johnstone før han tok over Burnley. Coyle vant over 50 prosent av sine kamper som manager for St.Johnstone.

Skotskfødte Coyle spilte for Bolton mellom 1993 og 1995, men var ellers kun innom flere skotske klubber (Dundee, Airdre, Motherwell m.fl.). Han fikk en landskamp i sin karriere som spiller. For Irland.

Keeper: Jussi Jääskeläinen
Den finske målvakten til Bolton er en solid sisteskanse som nå har godt over 400 kamper for Bolton, en klubb han har vært i siden han kom til England i 1997. Han har også 55 landskamper for Finland (han ga seg på landslaget i 2009). Reservemålvakt er Ádám Bogdán fra Ungarn. 22-åringen har 7 kamper for Ungarns U21-lag. Tidligere Lyn-keeper Ali Al-Habsi er utlånt til Wigan.

Forsvar:
Det er ikke ofte et lag som Bolton handler spillere fra Real Madrid, men den spanske U-19-spilleren Marcos Alonso Mendoza har blitt Boltonspiller før denne sesongen. Skal man se på stamtavlen til Alonso kan det være et storkjøp. Hans far spilte 302 kamper i den spanske toppdivisjonen, mens hans bestefar hadde 8 år på Real Madrids førstelag. Alonso fikk sin debut for Real tidligere i år, men ble altså solgt til Bolton før denne sesongen. Alonso er en offensiv venstreback.

Ellers i forsvaret til Bolton finner du Gary Cahill, Zat Knight, Jlloyd Samuel (alle tidligere Villa-spillere), samt den islandske høyrebacken Grétar Steinsson. Walisiske Sam Ricketts har spilt på alle plasser i forsvaret, og er som poteten - han kan brukes til det meste. Danny Shittu spilte ikke forrige sesongen, og er etter sigende på vei ut. Den tidligere WBA-spilleren Paul Robinson er også en mye brukt mann på venstrebacken, men kan altså bli utfordret av stortalentet Alonso. Andy O'Brien (med 26 landskamper for Irland) er også en erfaren mann som brukes bak for Bolton.

Det er godt med erfaring og det som har blitt regnet som store talenter (Cahill, Knight) bak hos Bolton. Klarer Coyle å stokke forsvaret riktig, og med en spennende tilvekst i Alonso kan det bli bra bakover for Bolton i kommende sesong. Noe det ikke var i sesongen som gikk (67 baklengs, kun fire lag slapp inn mer).

Midtbane:
Nyanskaffelsen Martin Petrov er en klassespiller (77 landskamper for Bulgaria), men som har vært plaget med en kneskade. Blir han skikkelig kvitt den kan han bli en meget spennende tilvekst for Bolton. Svenske Johan Erik Calvin Elmander kan brukes både på kanten og foran, men har slitt med å lage like mange mål for Bolton som han har gjort for Sverige og sine tidligere klubber. Den defensive midtbanespilleren Fabrice Muamba ble kåret til årets spiller i Bolton News forrige sesong, og 22-åringen har også 25 U21-kamper for England. Han blir fortsatt sett på som en mulig mann for England i årene framover, og er en spennende spiller.

Matthew Taylor kan spille både venstreback og venstre kant, og har vært en god målscorer for Bolton (21 mål på 87 kamper). 22 år gamle Mark Davies er en god midtbanespiller som har vært plaget av skader i sin foreløpige korte karriere. Ellers har Bolton ringreven Gavin McCann, den israelske landslagsspilleren Tamir Cohen, den tidligere U21-spilleren Sean Davis, den amerikanske landslagsmannen Stuart Holden og den koreanske landslagsspilleren Lee Chung-Yong.

Bolton har mange spillere med erfaring blandet med talent på midten. Hvis Muamba har en like god sesong, Petrov er skadefri, Elmander begynner å lage mål igjen så har man et godt utgangspunkt.

Angrep:
Vi har tatt med Elmander på midtbanen, men han brukes selvfølgelig også som spiss. Kaptein Kevin Cyril Davies er også spiss, selv om han kun har laget 54 mål på 247 kamper for Bolton. Davies har aldri vært en spiller med mange mål (rekorden er 12 mål i en sesong i 2008-09-sesongen), men han har en rekord i Premier League: Han er spilleren som har laget flest frispark i den engelske toppdivisjonen.

Unggutten Tope Obadeyi har foreløpig ikke fått mange sjanser på Boltons A-lag, men har 6 kamper for U20 og U19 i England. Nyanskaffelsen Robbie Blake er vel heller ingen stor målscorer (19 mål på 122 kamper for Burnley før han gikk til Bolton (vi glemmer ikke at han faktisk hadde 42 mål på 120 kamper for Burnley mellom 2002 og 2005). Samtidig er han en erfaren mann som kan bli viktig for Bolton.

Skal det lykkes for Bolton framover er Elmander nøkkelen.

Stall: Bolton har en godt besatt midtbane, og har nok spillere bakerst på banen til å klare det meste. Framover på banen er det ikke for mange spillere, men det er nok til at Bolton kan klare et par skader. På talentsiden er det muligens noe tynt, men det er et par-tre spillere som kan kjempe om førstelagsplass.

Oddsen: Tipp på Langoddsen her

Spillere inn: Marco Alanso (Real Madrid, 1.6 millioner pund), Robbie Blake (Burnley), Matrin Petrov (Manchester City)

Spillere ut: Nicky Hunt (Bristol City)

Vurdering: Bolton slet forrige sesong, men laget er bedre enn tabellsituasjonen skulle tilsi før jul i fjor. Vi tror at hvis et par-tre brikker faller på plass så vil det være en bedre sesong for Bolton i år enn den som gikk.

VI tipper: 14.plass

Offisell hjemmeside: http://www.bwfc.co.uk/

Norsk supporterside: http://www.boltonsupporter.net/

Tipping: Her kan du levere tippekupongen på nett

Klassisk Youtube-øyeblikk:

HTML EMBED

Viktig for deg som tipper: Bolton har mange naboer i Premier League, og kampene mot City og United - pluss mot Blackburn (og Liverpool, tildels) er viktige kamper for fansen.

Mobilspill: Slik kan du levere spill på mobilen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.