Gå til sidens hovedinnhold

Kan RBK tviholde på Hamrén?

KOMMENTAR: Tirsdagens «avklaring» ble det stikk motsatte.

TRONDHEIM (Nettavisen): Etter to uker med massive spekulasjoner om Erik Hamréns kandidatur som svensk landslagssjef, har det eksplodert det siste døgnet.

Mandag møtte RBK-treneren den svenske fotballpresidenten Lars-Åke Lagrell på Værnes, og tirsdag morgen formidlet Rosenborgs administrerende direktør Nils Skutle via VG hva han syntes om det.

- Flørten er over. Foten er satt ned en gang for alle. Erik Hamrén har kontrakt med oss, og den er det totalt uaktuelt å bryte - uansett hvor mange penger svenskene legger på bordet, sa Skutle.

Det sa seg selv at presseoppbudet ville bli massivt på Lerkendal tirsdag. Og det ble det.

Les også: Hamrén: - Jeg er interessert

Ingen avklaring
Derfor arrangerte Rosenborg pressekonferanse. Først med trener Hamrén. Så med sportsdirektør Hoftun.

Hvis seansen var satt i scene for å legge diskusjonen om Erik Hamréns framtid død, var den en fiasko.

Etter å ha vært til stede på både den ene og den andre pressekonferansen – sett ansiktsuttrykkene og hørt hva de to Erik-ene hadde å si – er den åpenbare konklusjonen at det eneste som er sikkert, er at ingenting er sikkert.

For selv om Erik Hamrén på profesjonelt vis henviser til kontrakten han har med Rosenborg, prøver han ikke engang å legge skjul på at det er en drøm å bli svensk landslagssjef. Kanskje til og med den aller største drømmen.

Og selv om han hevder han ikke har fått noe tilbud om landslagstrenerjobben, hvilket sikkert er riktig, var det ingenting av det han sa tirsdag som avkreftet at fotballpresident Lagrell er interessert. Veldig interessert.

Ukomfortabel Hoftun
Erik Hoftun hadde på sin side både et språk og et kroppsspråk som tydelig viste at han ikke er komfortabel med situasjonen.

For uansett hvor mye han understreker at Rosenborg kun har én plan, og at de ikke har til hensikt å slippe Hamrén ut av kontrakten som strekker seg ut 2010, så vil han ikke kommentere hypoteser som for eksempel hvordan Rosenborg vil behandle en eventuell henvendelse fra det svenske forbundet.

For Hoftun vet selvfølgelig at ingenting er absolutt i fotball. Og at det vil være meningsløst å tviholde på en Erik Hamrén som selv har et sterkt ønske om å gjøre noe annet enn å trene Rosenborg.

Prosessen videre – for det blir etter all sannsynlighet en videre prosess – er at det svenske fotballforbundet ber om å få snakke med Hamrén. Så kan de komme med et tilbud.

Det beste og enkleste for Rosenborg vil være om Hamrén takker nei til Sverige. Men det er det lite som tyder på at han gjør, selv om han nok må gå noen runder med seg selv før han er helt sikker på hva han vil.

Siste ord ikke sagt
Resten handler om forhandlinger mellom Rosenborg og det svenske fotballforbundet. For øvrig forhandlinger der Rosenborg sitter med veldig gode kort på hånden, men likevel forhandlinger som neppe ender med det trønderne håper på – nemlig at Hamrén fortsetter i Rosenborg, og helst mye lenger enn ut 2010-sesongen.

Undertegnede tror fortsatt Erik Hamrén blir svensk landslagstrener, og at Erik Hoftun i løpet av en ukes tid meget ufrivillig må ut på trenerjakt.

Som Rosenborg-sympatisør, håper jeg selvfølgelig at jeg tar feil.

Siste ord er i hvert fall ikke sagt.

Les flere sportskommentarer her!

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene