Kan Robert Green glemme VM?

Foto: Hoang Dinh Nam (AFP / Faksimile The Mirror)

West Ham har en tryllekunstner til manager og en sisteskanse med en oppbrukt tabbekvote.

04.08.10 11:39

Nettavisens odds- og travmagasin Sportspill.nogir deg tabelltips og vurdering av samtlige lag i Premier League frem mot seriestart 14. august.Klikk herfor å se tabelltipset og de øvrige klubbomtalene.

Historie: Thames Ironworks FC ble opprettet i 1895, og har vunnet FA Cupen tre ganger. I 1965 vant laget Cupvinnercupen. Deres beste plassering i toppdivisjonen skjedde sesongen 1985-86, hvor det ble en 3.plass på laget. Laget eies for øyeblikket av David Gold og David Sullivan, som har sagt at de skal investere stort i laget.

Stadion: Boleyn Ground (35 303)

HTML EMBED

Billetter: Nettbestilling

HTML EMBED

Manager: Avram Grant (55 år)
Trollmannen som klarte å trylle Portsmouth til FA Cup-finale forrige sesong er nå manager for West Ham. Grant tok over jobben i Portsmouth etter å ha ledet Chelsea til finalen i Champions League og ligacupen, samt en god plass i Premier League (han vant 67 prosent av sine kamper som Chelsea-manager).

Grant er kjent som en spillernes manager, som gjerne gir unge spillere mange sjanser og tar vare på spillerne også utenfor banen.

Keeper: Robert Green
At Green kan gjøre uforklarlige tabber så en hel verden under VM denne sommeren. Mange britiske medier mener at hans 11. landskamp også vil bli hans siste. Green har vært førsteskanse for West Ham siden 2006 etter at han ble kjøpt fra Norwich. Det er likevel ingen tvil om at Green kan være en god målvakt. Bak Green har West Ham målvaktene Peter Kurucz (Ungarn, med 11 kamper for U21) og Marke Stech (Tsjekkia).

Forsvar: Upson
Kaptein Matthew Upson har blitt linket bort fra West Ham oftere enn de aller fleste, men fortsetter å gjøre jobben for laget. Med 21 landskamper er han beviselig en av de beste midtstopperne med engelsk pass i Premier League. Med seg i forsvaret har han skadeforfulgte walisiske Danny Gabbidon (43 landskamper), amerikanske John Spector (25 landskamper), Herita Ilunga fra Kongo (18 landskamper), talentet James Tomkins (16 landskamper for aldersbestemte lag i England), det sveitsiske talentet Fabio Daprela (26 kamper for aldersbestemte lag) og nok et talent i Jordan Spence (45 kamper for aldersbestemte lag i England). Med Grants forkjærlighet for å gi talenter plass kan det love godt for West Hams unggutter, men det kan også bety at Upson får mye opplæring å gjøre i sesongen som kommer. Franske Julien Faubert kan spille både på høyre back og på høyre ving, og er et godt angrepsvåpen. Forsvaret slapp inn 66 mål sist sesong (Kun Bolton, Burnley, Wigan, Hull og Portsmouth slapp inn flere) så her må Grant jobbe med laget.

Kommentar til etter at vi skrev saken:
Grant har jobbet med laget, og forsterket forsvaret med Tal Ben Haim på lån.

Midtbane:
Luis Boa Morte var kanskje bedre for Fulham enn han har vært for West Ham, men portugiseren med 28 landskamper er en solid spiller. Tsjekkeren Kovac har trukket seg fra landslaget etter 30 landskamper for å konsentrere seg om klubblaget, og er en god spiller. Kieron Dyer er spilleren som tjener mest i West Ham, men har kun spilt 19 seriekamper på grunn av mange skader. Hvis han finner tilbake til formen som gjorde at han fikk 33 landskamper fram til 2007 kan han bli viktig. Scott Parker er muligens midtbanespilleren som nesten ble stjerne, men det er ingen tvil om at Parker er solid og god. Det er en grunn til at West Ham har takket nei til både Tottenham og Aston Villa denne sommeren. Sammen med Mark Noble er han hjertet på midtbanen for laget. Waliseren Jack Collison var god for West Ham forrige sesong, men er ute med langtidsskade. Den skadeforfulgte sveitseren Valon Behrami (den eneste sveitseren som noen sinne har blitt utvist for Sveits i et VM) var god for laget sist sesong. Tyske Thomas Hitzlsperger er en forsterkning for laget og med italienske Diamanti og meksikaneren Pablo Barrera (24 landskamper) er det en god midtbane West Ham kan stille opp med i Premier League.

Angrep:
West Ham var friske framover forrige sesong, og ingen lag under midten av tabellen med unntak av Sunderland laget flere mål. Carlton Cole laget 10 mål. En skadefri Benni McCarthy kan også styrke angrepet. Unggutten Freddie Sears er en spennende spiller, dog ikke av den høyeste sorten (170 cm). Franske Frederic Piquionne spilte på lån i Portsmouth i fjor, og det fikk også Grant til å kjøpe ham fra Lyon. Han har dog aldri vært noen storscorer. Selv med mange mål var det Diamanti som laget nest flest mål for laget forrige sesong. Franco, som laget 5 mål sist sesong, er frigitt. Hvis McCarthy holder seg skadefri, Cole fortsetter jobbingen og Piquionne er så god Grant mener han egentlig er kan det ordne seg framover for West Ham.

Stall: West Ham har en solid stall, og rekrutterer villig fra egen akademi. At eierne av klubben har sagt de skal investere i flere spillere kan bety at det kommer flere nye fjes til West Ham før sesongstart.

Oddsen: Tipp på Langoddsen her

Spillere inn:
Pablo Barrera (UNAM Pumas, 4 millioner pund), Frederic Piquionne (Lyon, 1 million pund), Thomas Hitzlsperger (Lazio)

Spillere ut:
Bondz N' Gala (Plymouth), Ilan, Guillermo Franco

Vurdering:
Skal man tro det eierne til West Ham sier er pengeproblemene over for laget, og man kan se for seg investeringer både på og utenfor banen. Vi har tatt deres lovnader for godt ord, sett på karrieren til Grant og vurderer midtbanen til såpass god at vi tror West Ham tar et godt sprang oppover tabellen fra sist sesong (17.plass).

Vi tipper: 8.plass

Offisell hjemmeside: http://www.whufc.com/

Norsk supporterside: http://www.westhamunited.no/

Tipping: Her kan du levere tippekupongen på nett

Klassisk Youtube-øyeblikk:

HTML EMBED

Viktig for deg som tipper: Møter West Ham Millwall kan du forvente deg kamp på og utenfor banen. Forrige sesong spilte West Ham forferdelig på bortebane, og fikk også 11 uavgjorte kamper totalt.

Mobilspill: Slik kan du levere spill på mobilen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.