RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan si nei til Drillo

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
- Jeg vurderer å bli hovedtrener på klubbnivå, sier Ola By Rise (48).

Tirsdag ble det klart at Egil Drillo Olsen fortsetter som landslagstrener fram til 2012, da Ståle Solbakken overtar hovedansvaret for Norges beste menn.

I forbindelse med tirsdagens pressekonferanse sa også Drillo til Nettavisen at resten av trenerteamet fortsetter.

Det kan vise seg å være en sannhet med modifikasjoner.

- Jeg registrerer at Egil vil beholde teamet, og det er hyggelig, det. Men jeg har i det hele tatt ikke diskutert en ny avtale med noen i forbundet ennå, sier Ola By Rise til Nettavisen onsdag.

- Riktig rekkefølge
By Rise har vært assistenttrener på landslaget siden august 2006, og har en kontrakt som går ut etter årets sesong. Han understreker at det ikke ligger noen dramatikk i at han ikke har vært i dialog med forbundet ennå.

- Ting må komme i en rekkefølge. Det er naturlig at man får på plass hovedtreneren før man begynner å sette sammen resten av teamet, poengterer han.

By Rise regner med NFF vil komme med et utspill i nær framtid. Og den tidligere RBK-treneren utelukker på ingen måte en ny periode med landslaget.

Har fått henvendelser
Men det er ingen selvfølge at han fortsetter som Drillo-assistent.

- Først må jeg vite hva en eventuelt ny avtale innebærer. Så må jeg gjøre en helhetlig vurdering. Det har vært veldig artig å få jobbe med Norges beste spillere på aller høyeste nivå de siste årene, men det blir en vurdering om det er dette jeg vil holde på med videre.

- Jeg er åpen på at jeg vurderer å bli hovedtrener på klubbnivå igjen, sier By Rise.

- Det kommer kanskje an på hvilke tilbud du får?

- Ja, og på hvilke signaler jeg sender ut.

- Har du noen konkrete tilbud?

- Det har vært noen henvendelser, men de har ikke vært så veldig formelle, poengterer han.

Sparket etter gull
Ola By Rise ble hovedtrener i Rosenborg før 2004-sesongen, etter å ha vært assistent for både Trond Sollied, Nils Arne Eggen og Åge Hareide. Til tross for at han ledet laget til seriegull og Champions League-deltakelse, fikk han sparken etter sitt første år som sjef.

Han gikk deretter til en redaktørjobb i NRK P1, før han sommeren 2006 ble hentet inn som assistenttrener på landslaget av daværende landslagssjef Åge Hareide.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere