RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan slå 17 år gammel rekord

Foto: Getty / All Over Press (2013 Liverpool FC)
Sist oppdatert:
Sjekk hvor mange mål han trenger.

Luis Suárez har trollbundet en helt fotballverden med sitt spill for Liverpool den siste tiden. På sine 11 siste kamper for Merseyside-laget har han scoret hele 17 mål. I tillegg har han vært nest sist på ni av Liverpools scoringer, ifølge premierleague.com.

Til tross for utestengelsen (10 kamper) han pådro seg mot slutten av forrige sesong, har han derfor mulighet til å slå en historisk rekord denne julen.

Åtte på sine tre siste
Alan Shearer scoret i kalenderåret 1995 36 mål for Blackburn. Den rekorden har Suárez nå mulighet til å slå, men det er langt fra enkelt.

Så langt i 2013 har uruguayaneren scoret 27 mål og må derfor finne nettmaskene 10 ganger på de tre siste kampene før nyttårsaften. Vanligvis ville man sett på det som en helt umulig oppgave, men med Suárez’ form friskt i minne, er det likevel en sjanse for at det skal gå.

Spissen har for eksempel scoret åtte mål på sine tre siste kamper. Fire mot Norwich, to mot West Ham og to mot Tottenham forrige serierunde.

Tøft program
Det som imidlertid taler imot 26-åringen er lagets knallharde juleprogram. Om rekorden skal stå for fall, må han nok score en stor del av målene mot Cardiff førstkommende helg. Deretter venter nemlig Manchester City og Chelsea borte.

Det er liten tvil om at det er en stor oppgave som står foran ham, men er det én spiller som kan klare det, er det Luis Suárez i den formen han er nå. (ANB)

Luis Suarez kan danke ut en gammel ringrev. Her er Shearer i den velkjente Newcastle-drakta.
Luis Suarez kan danke ut en gammel ringrev. Her er Shearer i den velkjente Newcastle-drakta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere