Kan takke tennene

Foto: - (AP/Scanpix)

Dårlige tenner er medvirkende til at Aly Cissokho i kveld kan sikre seg finaleplass i Champions League.

Hovedjobb for Lyons Aly Cissokho i kveld er å stanse Bayern Münchens nederlandske hurtigtog Arjen Robben. At det er hans oppgave er litt tilfeldig. Egentlig skulle han nemlig spilt i for lengst utslåtte Milan.

I fjor sommer var Aly Cissokhos drømmeovergang fra Porto til Milan så godt som i boks. Bare den medisinske testen gjensto.

Så stanset Milans klubblege overgangen.

På grunn av tennene til franskmannen.

Ville ha avslag
Milan mente at tannproblemer hos Cissokho kunne forplante seg til ryggskader og muskulære problemer, og krevde derfor avslag i den avtalte prisen på 15 millioner euro. Det nektet Porto og overgangen strandet.

Cissokho var mildt sagt oppgitt.

- Jeg har ingen problemer med tennene, og jeg har aldri hatt et alvorlig muskulært problem. Jeg vet ikke hvorfor Milan sier sånt, sa spilleren den gang.

- Jeg gjorde to legesjekker, en for Milan og en for det Italienske fotballforbundet. Ingen fortalte meg at det var noe uvanlig. Det er bare en unnskyldning for å stanse overgangen. Det virkelige problemet her er penger, ikke mine tenner, fortsatte han.

Null hull i Lyon
I stedet kom Lyon på banen og sikret seg venstrebacken. Hos det franske storlaget passerte Cissokho lett legetesten og signerte en femårskontrakt.

Det er Cissokho kanskje glad for i dag. Milan er slått ut, men Lyon spiller i kveld semifinale i Champions League mot Bayern München.

Og venstreback Cissokho får en tøff utfordring: Han skal stanse Arjen Robben.

Robbet scoret kampens eneste mål i det første oppgjøret i München, og tysker har dermed et godt utgangspunkt foran returen.

Men Lyon er sterke hjemme. De har vunnet alle sine hjemmekamper i Champions League med unntak av 1-1 mot Liverpool.

Nettavisen følger kveldens semifinale direkte fra 20.45.

Sannsynlige lagoppstillinger:

Lyon: 1-Hugo Lloris; 13-Anthony Reveillere, 4-Jean-Alain Boumsong, 3-Cris, 20-Aly Cissokho; 41-Maxime Gonalons, 6-Kim Källström; 10-Ederson, 8-Miralem Pjanic, 19-Cesar Delgado; 9-Lisandro Lopez.

Bayern: 22-Hans-Joerg Butt; 21-Philipp Lahm, 6-Martin Demichelis, 44-Anatoliy Tymoshchuk, 26-Diego Contento; 10-Arjen Robben, 17-Mark van Bommel, 31-Bastian Schweinsteiger, 25-Thomas Mueller, 11-Ivica Olic, 18-Miroslav Klose.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag