*Nettavisen* Sport.

Kan tape millioner ved Norge-fiasko

Foto: Montasje NTB scanpix

Kampen mot Albania er viktig av flere grunner.

TIRANA (Nettavisen): Fredag spiller Norge den meget viktige VM-kvalifiseringskampen mot Albania i Tirana.

Skulle Norge gå på poengtap der, tyder mye på at VM-toget har forlatt perrongen for godt. Hvis Norge taper mot Albania, Island slår Slovenia og Sveits slår Kypros, vil Drillos så godt som være hektet av i kampen om en VM-billett til Brasil og Rio de Janeiro.

Det er skrekkscenarioet generalsekretæren i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, nå må forholde seg til. Kampen er nemlig meget viktig også økonomisk sett.

Hvis håpet om VM-sluttspill forsvinner, forsvinner samtidig riften om billettene til Norges tre resterende hjemmekamper (mot Kypros, Sveits og Island). Interessen for det norske landslaget vil trolig nå frysepunktet hvis drømmen om sommervarme i Rio går opp i røyk.

Det kan medføre betydelige tap i billettinntekter for Norges Fotballforbund.

- Det er ikke tvil om det. Den beste annonsen for hjemmekampene våre i VM-kvaliken er seier mot Albania fredag, sier Siem til Nettavisen.

- Millioner i forskjell
- Hvor mye penger står på spill med tap mot Albania?

- Det har litt å gjøre med hvordan det går i de andre kampene. Om Norge vinner mot Albania og det blir såpass spennende at det blir utsolgt i de siste hjemmekampene i kvaliken, sammenlignet med om det bare kommer 10.000 på de tre siste hjemmekampene, er det bare å regne. Det blir fort noen millioner kroner i forskjell, konstaterer Siem.

Om skrekkscenarioet skulle slå ut i full blomst, og Norges VM-håp svinner i takt med nordmenns interesse for landslaget, vil det neppe medføre dramatiske konsekvenser for fotballforbundet. De har nemlig justert budsjettene underveis i kvaliken.

- Vi har ikke budsjettert med at vi kommer til VM i Brasil. Men samtidig er fotball sånn at den er veldig risiko-drevet. Vi har hatt tre budsjetter utfra hvordan det går. Da vi tapte mot Albania hjemme, justerte vi ett hakk ned. Nå håper vi å vinne fredag, så kan vi justere det opp igjen. Vi er veldig klare over dette her, og det er ikke sånn at jeg ikke sover om natta. Men at det vil ha økonomisk stor betydning om vi vinner eller taper, det er helt klart, konkluderer Siem.

- Ekstra spent
- Blir det en ekstra nervøs generalsekretær på tribunen fredag?

- Ikke nervøs, men ekstra spent. Ikke på grunn av økonomien, men på grunn av viktigheten av å henge med i gruppa og for norsk fotballs skyld. Det er veldig viktig at vi henger med i denne kvalifiseringen, det er det ikke tvil om, avslutter Siem.

Nettavisen er til stede i Tirana og kommer med flere saker frem mot kampen mot Albania. Kampstart fredag kveld er 20.30, og dramatikken kan du følge i vårt livesenter NaLive.

MER FRA NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag