RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan være slutt på byttefeberen

Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix
Byttefeberen herjet igjen i onsdagens landskamper. Noen byttet hele laget underveis, men neste helg kan det være slutt.

Da skal International Board, som forvalter fotballens regelverk, ta stilling til et FIFA-forslag om at det ikke skal være lov til å bytte flere enn fem spillere i privatlandskamper.

Nye argumenter
Flere av de store nasjonene motsetter seg forslaget, men onsdag ga de Sepp Blatter & co nye argumenter ved å ødelegge flere kamper med alle byttene.

Åge Hareide hadde bare seks mann på innbytterbenken da kampen mot Nord-Irland startet, men brukte alle sammen. Det ville ikke vært mulig om regelendringen var gjennomført, men Hareide var veldig langt fra den europeiske byttetoppen onsdag.

Italias landslagssjef Giovanni Trapattoni byttet like godt samtlige spillere i 2-2-kampen mot Tsjekkia. Etterpå innrømmet han at det spolerte rytme og prestasjon.

Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson byttet ni spillere, og Portugals Luiz Felipe Scolari ti i deres 1-1-kamp i Algarve. Keeperne og den engelske midtstopperen Ledley King var de eneste som spilte hele kampen.

15 bytter
Frankrikes Jacques Santini byttet åtte spillere da Belgia ble slått 2-0 i Brussel. Belgierne byttet sju mann slik at fjerdedommeren var oppe med lysskiltet sitt 15 ganger til sammen.

Spania gjorde sju bytter i 2-1-seieren mot Peru i Barcelona. Også gjestene byttet sju mann i den kampen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere