*Nettavisen* Sport.

Kane endte måltørken og ydmyket City

SCORET: Harry Kane jubler for sitt mål mot Manchester City. Foto: Tony O'Brien (Reuters / NTB scanpix)

Tottenham feide superlaget av banen.

26.09.15 16:50

TOTTENHAM - MANCHESTER CITY 4-1:

12 timer og 28 minutter er lenge i fotball.

12 timer og 28 minutter er nøyaktig hvor lenge måltørken til Tottenhams Harry Kane varte. Lørdag fikk superspissen endelig nettkjenning.

22-åringen klinket inn 21 ligamål for Spurs sist sesong og det er ventet at måljegeren skal stå for målene hos londonlaget, også denne sesongen, men i løpet av de seks første kampene har Kane skutt med løskrutt.

I en herlig seier hjemme mot Manchester City løsnet det både for superspissen og et Tottenham-lag som har slitt litt i høst.

- Større potensial
Eric Dier, Toby Alderweireld og Erik Lamela scoret de øvrige målene for hjemmelaget. Kevin De Bruyne scoret for gjestene.

Samtidig begynner det å rakne litt for de lyseblå fra Manchester. Manuel Pellegrinis menn så råsterke ut innledningsvis i høst, men nå står plutselig det dyrekjøpte laget med to strake tap i Premier League.

Spurs-sjef Mauricio Pochettino var naturlig nok fornøyd.

- Jeg er svært godt fornøyd med resultatet. Jeg fornøyd på vegne av spillerne og fansen. De fortjente dette, sier han ifølge BBC.

- Men vi må beholde beina på jorden. Det er slik vi vil spille og vi har fortsatt en del å rette på. Vi har et større potensial, sier treneren.

City-sjef Manuel Pellegrini var mindre fornøyd.

- Premier League er alltid veldig vanskelig. Det er derfor vi ikke gikk ut og sa vi ville vinne serien, selv om vi hadde vunnet de fem første seriekampene. Vi må fortsette å jobbe hardt, og spille som om hver eneste kamp var en finale, sier chileneren ifølge BBC.

De Bruyne-mål
25 minutter var spilt i London da gjestene tok ledelsen. Og nok en gang var det dyrekjøpte Kevin De Bruyne som var sist på ballen.

Yaya Toure snappet opp ballen og avanserte framover. Ivorianeren slapp så ballen til De Bruyne og han scoret sikkert fra litt skrå posisjon.

En herlig scoring, men vertene mente nok det var offside.

Like etter scoringen var Raheem Sterling på farten. Lynvingen dro seg innover og avsluttet, men Hugo Lloris reddet mesterlig.

Rett før pause slo Tottenham tilbake, men igjen så det ut som linjedommeren ikke hang helt med i svingene. Kyle Walker ble spilt igjennom og TV-reprisen viste at han var i offside.

Han fikk likevel slå inn mot Heung-Min Son. Nykommeren burde scoret, men Willy Caballero vartet opp med en god redning. Ballen havnet så hos De Bruyne og belgieren slo en svak ball rett i beina på Eric Dier. Han klinket til og ballen suste forbi en forfjamset Caballero og inn i nettet.

Dermed sto det 1-1 til pause.

Endelig, Kane!
Andre omgang var bare noe minutter gammel da både Caballero og hjemmelaget kom i fokus igjen. Erik Lamela slo et frispark og Citys keeper var på halvdistanse. Toby Alderweireld steg til vers og headet inn 2-1.

På benken satt en vraket Joe Hart og klødde seg i skjegget han ikke har.

Og vondt skulle bli verre for gjestene fra Manchester. 61 minutter var spilt da Harry Kane scoret sitt første ligamål for sesongen.

Christian Eriksen satte et frispark i treverket og på returen var Kane våken og satte inn Tottenhams tredje mål. Igjen var det imidlertid mistanker om offside, for tredje gang i dette oppgjøret.

Ydmykelse
Først i det 73. minutt hadde dommeren fått draget på offsideregelen. En corner fra Lamela havnet hos Son som scoret, men nå ble det vinket.

Men Tottenham ga seg ikke og snaue ti minutter før slutt ordnet Erik Lamela mål nummer fire. Argentineren fikk tråklet seg igjennom og igjen var Caballero på svømmetur, før Lamela prikket inn 4-1-målet.

Det var nysigneringen Clinton N'Jie som var nest sist på kula.

Flere mål ble det ikke på White Hart Lane.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.