RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Kanontreffet, jubelen – og nedturen

Henning Hauger skjønte lite da John Arne Riise rakk armene i været etter Stabæk-spillerens stjernetreff.

NORGE-SØR-AFRIKA 1-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Han er ikke akkurat den giftigste, norske landslagsspilleren, Henning Hauger. Det er to år siden han sist scoret i Tippeligaen (borte mot Strømsgodset), og på syv landskamper har han heller ikke funnet nettmaskene. Men i en mer fremtrukket rolle på landslaget har Stabæk-juvelen endelig begynt å nærme seg, og mot Sør-Afrika var han nær.

Så nær at landslagskollegaene, de norske supporterne og halve pressekorpset faktisk trodde han hadde scoret. Kanonen fra rundt 25 meter etter en halvtimes spill hadde perfekt retning, nettmaskene holdt pusten – før keeper Moeneeb Josephs tok sats, og fikk dyttet ballen utenfor via nettveggens ytterside og i nettmaskene på baksiden av målet.

Jublet for scoring
Og mål, det trodde de fleste det var.

- Jeg trodde først egentlig ikke at den gikk inn, men plutselig begynte John Arne Riise og de andre spillerne rundt meg å juble.

- Da jeg sendte kula av gårde visste jeg at jeg hadde fått kjempetreff, og håpet selvfølgelig at den skulle gå inn, forteller Stabæk-spilleren til Nettavisen.

Mer offensivt ansvar
Og til tross for at enkelte livedekkende journalister først rapporterte om mål, var det altså ikke det - Norge måtte i stedet nøye seg med en corner. Likevel gleder Hauger seg over at han endelig begynner å nærme seg nettsus igjen.

- Det er litt lettere på landslaget, hvor jeg får muligheten til å gå mer fremover på banen. I Stabæk har jeg mye mer defensivt ansvar.

- Men jeg trener mye på avslutninger der, sier Henning Hauger.

Det syntes mot Sør-Afrika, og selv om kanonen ikke resulterte i scoring, er det liten tvil om at 24-åringen er i ferd med å etablere seg på det norske landslaget.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere