*Nettavisen* Sport.

Kansjelskis: - Van Gaal forstår ikke engelsk fotball

Manchester United har feil trener i Louis van Gaal. Nederlenderen forstår ikke engelsk fotball, hevder tidligere United-spiller Andrej Kansjelskis. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Manchester United har feil trener i Louis van Gaal. Nederlenderen forstår ikke engelsk fotball, hevder tidligere United-spiller Andrej Kansjelskis.

24.12.15 08:05

Ukraineren vant to strake Premier League-titler på Old Trafford i 1993 og 1994.

– Jeg er skuffet over måten United spiller fotball på. Under Sir Alex Ferguson spilte vi mye mer offensivt og i 4-4-2-formasjon. Van Gaal ser ting på en annen måte. Han er ingen trener for Manchester United, sier Kansjelskis.

Klikk på bildet for å forstørre.

Torsdagens utgave av The Sun.

– Jeg tror ikke van Gaal forstår engelsk fotball. Et lag må ha ledere, som Bryan Robson, Roy Keane og Peter Schmeichel, som kan gjøre de rette tingene og vise lederegenskaper. Manageren ønsker tydeligvis ikke dette, og det er årsaken til de katastrofale resultatene, tilføyer han.

Manchester United står med seks kamper uten seier og forsvant ut av mesterligaen i gruppespillet. Den siste tiden har det blitt tap for både Norwich og Bournemouth i ligaen.

Engelske medier har spekulert i at van Gaal får sparken om kort tid, men Kansjelskis mener det blir feil å avskjedige nederlenderen nå.

– Han må få tid ut sesongen, og deretter må det tas en avgjørelse, sier han – og tilføyer:

– Chelsea har allerede gjort en dum feil ved å sparke Mourinho. Manchester City er nær ved å gjøre det samme.

Manchester United møter Stoke 2. juledag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.