RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaos i brasiliansk fotball

Foto: AFP/Scanpix
To klubber løp æresrunde og erklærte seg for seriemestere da den brasilianske serien ble avsluttet søndag. Og blant fansen herjer volden.

Brasiliansk fotball er ikke som annen fotball, det er viden kjent. Søndag erklærte både Corinthians og Internacional seg som seriemestere. Forklaringen ligger i kampfiksingskandalen som rammet Brasil tidligere i år.

Fotballforbundet bestemte seg for at 11 kamper som dommer Edilson Pereira de Carvalho, som har innrømmet kampfiksing, dømte denne sesongen måtte spilles om igjen. Den avgjørelsen ble imidlertid omstøtt av det sivile rettsapparatet.

Corinthians, som tapte to kamper Carvalho dømte, plukket dermed fire ekstra poeng.

Forbundet anerkjenner Corinthians som seriemester, mens en dommer i Porto Alegre søndag morgen kom fram til at de originale kampresultatene skal telle, og at Internacional dermed er seriemester.

Corinthians tapte 2-3 for Goias søndag, mens Internacional ble slått 0-1 til Coritiba. Corinthians endte dermed tre poeng foran Internacional på den ene tabellen, og Internacional endte ett poeng foran Corinthians på den andre.

I løpet av de tre siste måneden har volden herjet brasiliansk fotball. Søndag omkom en Fortaleza-fan og en Botafogo-supporter av skuddskader etter at klubbene spilte mot hverandre i Rio de Janeiro. Ifølge politiet skal to menn være arrestert. I oktober ble tre supportere knyttet til klubbene Palmeiras, Corinthians og Ponte Preta drept, mens en 20 år gammel Botafogo-fan ble hakket til døde av Flamengo-tilhengere for en måned siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere