RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaos og vold truer serie A

Sist oppdatert:
Misfornøyde fans truer med bråk etter at det italienske fotballforbundet har innført nulltoleranse.

Etter å ha sett klubbene kommer stadig nærmere ruin i år etter år, reagerer nå det italienske fotballforbundet mot økonomisk kaos. Totalt er 13 klubber degradert i de fire øverste divisjonene.

Forrige uke ble Messina og nyopprykkede Torino utestengt fra serie A på grunn av økonomien. Søndag ble nyopprykkede Genoa anklaget for kampfiksing. Dermed står også den klubben i fare for å miste serie A-plassen.

Messina og Torino anket torsdag utestengelsen. Samtidig har de varslet at de vil gå til andre rettsinstanser for å få tilbake serie A-plassene sine hvis anken ikke fører frem.

Men andre klubber har også meldt seg på i kaoset.

Bologna, som tapte play off-kampene mot Parma, og rykket ned til serie B, krever nå få Messinas plass i serie A. De har også varslet å gå rettens vei hvis de ikke vinner frem.

I kulissene følger fansen spent, men det virker ikke å gå mot roligere tider i en italiensk fotball som allerede sliter med et tribunevold-problem.

- Serie A - hvis ikke blir det vold, het det på et banner som ble hengt opp på Genoas bane forrige uke.

- Vi er klare for alt, til sistemann er arrestert, het det på et annet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere