*Nettavisen* Sport.

Kaptein Tettey byttet ut da Norwich reddet poeng mot Ipswich

KAPTEIN: Alexander Tettey spilte med kapteinsbindet på armen i derbyet mot Ipswich Town på Carrow Road søndag. Foto: Nigel Cole (Shutterstock / NTB scanpix)

Vanvittige sluttminutter i søndagens lokaloppgjør i Championship.

18.02.18 17:33

NORWICH - IPSWICH 1-1:

Alexander Tettey og Norwich reddet et poeng fem minutter på overtid i søndagens East Anglia-derby mot erkerivalen Ipswich.

Dermed har Norwich fortsatt ikke tapt på ti kamper i Championship. Ipswich må i tillegg vente enda lenger på en ny seier i et tilsvarende oppgjør mellom de to østengelske klubbene.

Sist gang «The Tractor Boys» vant mot de kanarifuglfargede naboene i nord var i 2009.

De to klubbene ligger plassert rundt midten av tabellen, og har begge 45 poeng poeng etter 1-1 på Carrow Road.

Ofret Tettey

Den sveitsiske forsvarsspilleren Timm Klose reddet søndagen for hjemmefansen da han nikket inn utligningen i kampens siste sekunder.

Forsvarskollega Grant Hanley var nest sist på ballen før målet. Skotten med fortid i Blackburn og Newcastle løp opp en ball så ut til å være på vei ut av banen, før han slo et presist innlegg som Klose styrte inn.

Ipswich tok ledelsen først i nest siste minutt av ordinær tid. Luke Chambers, også han er forsvarsspiller, headet inn 0-1 på et hjørnespark.

Daniel Farke, Norwichs tyske trener, svarte med å kaste inn sine to siste innbyttere. Alexander Tettey var da en av dem som ble ofret etter å ha vært på banen i 90 minutter.

Trekket var tydeligvis vellykket, for «The Canaries» reddet det meget viktige poenget. Norsk-kosovaren Bersant Celina var ubenyttet reserve for bortelaget.

På etterskudd

Ipswich ligger foran Norwich på målforskjell, og det skiller sju poeng opp til sjetteplasserte Bristol City før de spiller borte mot Leeds på Elland Road seinere søndag.

Posisjonene fra tredje- til sjetteplass på tabellen gir playoff, et omspill der det først spilles semifinaler, og deretter en finale på Wembley om den siste opprykksplassen.

For å rykke direkte opp til Premier League må klubbene i Championship fullføre sesongen på en av de to øverste plassene. Det løpet virker kjørt for både Ipswich og Norwich. Det skiller 16 poeng opp til Cardiff på andreplassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag