Kapteinen er friskmeldt og spilleklar

KLAR: Trine Rønning /til venstre) og Solveig Gulbrandsen på lørdagens landslagstreningt i Canada. Førstnevnte er nå klar til VM-innsats igjen.

KLAR: Trine Rønning /til venstre) og Solveig Gulbrandsen på lørdagens landslagstreningt i Canada. Førstnevnte er nå klar til VM-innsats igjen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Nøkkelspilller tilbake for Norge i VM-duellen mot England.

Trine Rønning er friskmeldt og spiller VMs åttedelsfinale mot England mandag. Det bekreftet landslagssjef Even Pellerud overfor NTB lørdag.

- Trine er friskmeldt, og en friskmeldt kaptein som i tillegg er god, skal jo spille, sa han etter den lukkede treningen på Algonquin-universitetet anlegg i Ottawa.

- Det gikk helt fint i dag. Nå har jeg to dager med god fotball i kroppen, og jeg er veldig, veldig klar for å møte England, sa Rønning selv.

Pellerud har valgt å lukke de tre siste treningene før kampen. Han sier at laget ikke er helt klart ennå.

- Vi er nær, men ikke helt der ennå. Treningene fredag og lørdag har tatt oss et skritt videre, men vi har prøvd forskjellige ting og har mange diskusjoner, Vi er ikke helt i mål ennå.

Ulike vurderinger

At Rønning skal inn i laget er en av tingene som gjør at det må treffes valg.

- Det er en faktor, og så har vi spillere i form framover på banen. Vi har konkurranse på topp og på midtbanen. Og så spiller det selvfølgelig inn hvordan vi tror England kommer, sier han.

- Vi stiller ikke nødvendigvis med de 11 beste spillerne, men med dem som kan bekle de ulike rollene for best å ta vare på våre styrker og utnytte deres svakheter. Vi tenker strategisk ut fra motstanderen og ser ikke bare på det som skjer på treningen vår.

Problemene i laguttaket er for det meste hyggelige, etter at kapteinen ble friskmeldt av skaden i låret. Pellerud gleder seg over at mange spillere viser form.

- Jeg synes det er mange som banker på, og det er spennende, sier han.

Thorsnes-smell

Det så skummelt ut da Elise Thorsnes etter at treningen egentlig var over, ble liggende nede etter å ha truffet feil i en avslutningsøvelse. Hun fikk behandling i flere minutter, men med en stor ispose på høyre ankel avkreftet hun overfor NTB at det er noen fare.

- Jeg fikk ballen litt langt ut på tuppen, og så fikk jeg en overstrekk. Det er ikke noe alvorlig. Det er typisk sånt som skjer på slutten av en trening, sa hun.

- Du er ikke bekymret?

- Nei, egentlig ikke. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.