Gå til sidens hovedinnhold

Kapteinen om RBKs problem: - Ikke optimalt

Rosenborgs forsvarsmur slår sprekker før seriestarten.

ABRAHALLEN (Nettavisen): I fjor var Rosenborg Tippeligaens gjerrigste lag med kun 25 innslupne mål på 30 kamper. Dette mye takket være kontinuitet med en klar forsvarsfemmer, inkludert keeper Daniel Örlund.

I vinter har derimot situasjonen sett annerledes ut, og i søndagens kamp manglet både førstekeeperen og stopper Stefan Strandberg, i et forsvar der hele elleve mann har prøvd seg i løpet av sesongens ti treningskamper.

For mens det er bedre konkurranse offensivt enn på lenge, har forsvarsrekken haltet seg gjennom vinteren.

- Det er ikke optimalt. Vi var veldig solide hele fjoråret, slapp til lite sjanser og spilte godt sammen. Det er ikke bra at alle har gått skadet i vinter i mer eller mindre grad. Men sånn er realiteten, så får vi gjøre det beste ut av det, mener Rosenborg-kaptein Tore Reginiussen.

- Vanskelig å si om det er grunn til bekymring
Foran sesongen har mange spådd at Rosenborg skal kjempe helt i toppen av årets Tippeliga, mens stort sett det som kryper og går av medier i landet, inkludert Nettavisen, har nyopprykkede Stabæk som soleklare favoritter til å rykke ned.

Selv om Rosenborg hadde nok muligheter til å score både ett og to mål til, var det ikke ufortjent at det var Stabæk som stakk av med seieren. Reginiussen er usikker på hvor mye det gulltørste trønderske publikummet skal legge i spillet og resultatet etter 2-3 i generalprøven.

- Det er vanskelig å si om det er grunn til bekymring. Dette fordi det er vanskelig å tyde så mye ut av treningskamper. Vi skulle gjerne levert en bedre prestasjon, men all erfaring tilsier at når det spilles om poeng, blir det en helt annen kamp. Vi får bare vente og se, så får man heller ta vurderingen om noen uker, mener han.


- Alltid skuffende å tape
Et lysglimt for Rosenborg var at Morten Gamst Pedersen virket frisk i sin indreløper-rolle. 32-åringen satte vakkert inn Rosenborgs 1-2-redusering med innsiden av foten og var involvert i mye av det hjemmelaget skapte. Likevel var han naturlig nok skuffet over å ha tapt den siste kampen før alvoret starter.

- Det er selvfølgelig alltid skuffende å tape fotballkamper. Vi får håpe at en dårlig generalprøve gir en god premiere. Så får vi bare ta med oss det positive fra den her kampen og luke vekk det negative. Det er bare å bruke den neste treningsuka godt, slik at vi blir klar til lørdag, mener Gamsten.

-Dårlig timing
I tillegg til tidvis tendenser og to flotte scoringer, var det viktig for Rosenborg at Tore Reginiussen var tilbake etter en akillesskade som har satt ham på sidelinjen siden slutten av januar. Men «comebacket» ble ikke helt som Altaværingen hadde håpet på. Først tapte Reginiussen løpsduellen med Franck Boli på 0-1, før han på klønete vis felte Anders Tronstad før Michael Stephens satte inn 0-2 fra ellevemeteren i Abrahallen.

- Jeg mangler 10-15 prosent, og ting sitter ikke helt som det skal for min del. Det er noe med timingen hele veien og det ser man på straffesparket. Det skal jeg rett og slett ikke gjøre. Når man ikke har trent på noen måneder, så tar det tid for å komme inn i det, helt enkelt. Jeg er nok ikke i toppform før om tre-fire uker, hvis jeg får trent godt, sier stopperen som fortsatt er usikker til serieåpningen mot Viking på lørdag.

- Jeg skulle gjerne hatt noen uker til før seriestart. Jeg kjenner at det er noe fysisk form som må bygges der. Det er litt rustent. Seriestarten kommer raskt, men forhåpentligvis får jeg ikke noen reaksjon i foten. Får jeg trent bra, ser jeg ikke bort fra at jeg kan spille på lørdag, avrunder Reginiussen.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken