RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kåre Ingebrigtsen blir ny Rosenborg-trener

NY TRENER PRESENTERES: Rosenborg presenterer ny trener i dag.
NY TRENER PRESENTERES: Rosenborg presenterer ny trener i dag. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
49-åringen får fornyet tillit på Lerkendal.

Kåre Ingebrigtsen ble torsdag ettermiddag presentert som ny hovedtrener på Lerkendal. 49-åringen tok midlertidig over jobben etter Per Joar Hansen i sommer, fikk skuta på rett kjøl og ledet klubben til sølv i Tippeligaen.

FORTSETTER: Kåre Ingebrigtsen får jobben som hovedtrener i Rosenborg.

- Veldig godt
Den tidligere Viking-assistentens første RBK-kontrakt strakk seg fram til nyttår, men blir altså nå forlenget.

Ingebrigtsen synes det er godt å ha framtiden i klubben avklart.

- Jeg synes det føles veldig okay, men den følelsen har jeg hatt i hele høst, egentlig, at det er veldig artig. Ikke minst har jeg hatt en fantastisk spillergruppe og en flott klubb, så å få en lengre løsning på det nå synes jeg er veldig godt. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier han ifølge RBK.no.

Han innrømmer at det å få hovedtrenerjobben permanent hele tiden har vært et mål.

- Når jeg tok denne muligheten, var det fordi jeg trodde jeg var flink nok til å være hovedtrener i Rosenborg. Det er ikke sikkert det var så mange andre som trodde det, men jeg hadde tro på at denne høsten var muligheten jeg hadde til å vise meg frem, sier treneren.

Skal bli et lag
Hovedpersonen har hele tiden vært positiv til forlengelse. Det samme gjelder spillere, fans og styreleder. Treneren sier at fansen fikk se det gode, gamle Rosenborg under hans ledelse nå i høst.

- Vi har kommet et godt stykke på vei til slik vi ønsker å fremstå, og avslutninga på høsten ble jo strålende. Fikk avslutte hjemme mot Strømsgodset i en veldig god fotballkamp med nesten fullt hus, og da tror jeg trønderne fikk se hvordan vi ønsker å spille fotball, sier han til RBK.no.

Nå ser han fram imot å forme laget videre.

- Det ligner vel litt på slik vi var nå på slutten av høsten, selv om vi skal bli dyktigere på flere faser av spillet enn vi har vært. Vi har ikke presset så høyt, og vært så offensive på hjemmebane som vi ønsker. Det skal vi klare mer til neste år, samtidig som vi skal bruke tid fremover til å skape enda bedre relasjoner mellom spillerne og de rollene som er på laget. Og da vil vi se ut mer som et lag enn det vi har gjort også. Jeg er veldig sikker på at vi skal være sterk når vi begynner i april.

- Skal klå Molde
Ambisjonene er det ingeting i veien med.

- Det er selvfølgelig gull. Og så har vi veldig lyst til å spille i Europa League. For gull gir jo oss muligheten til det vi har aller mest lyst til - og det er å komme oss inn i Champions League. Men vi må jo begynne en plass, og vi skal virkelig klå Molde, sier han.

Det meste tyder også på at Erik Hoftun forstetter som 49-åringens assistent og at Geir Håvard Hjelde og Jørn Jamtfall fortsetter som henholdsvis fysisk trener og keepertrener. Nils Arne Eggen kan også komme til å få en rolle i trenerteamet.

Rosenborg avsluttet sesongen knallsterkt og vant ni av de siste ti kampene i Tippeligaen. Det holdt til sølvmedalje bak Molde.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere