Karius pådro seg trolig en hjernerystelse etter en duell med Sergio Ramos, bekrefter Massachusetts General Hospital i en uttalelse mandag kveld, skriver ESPN.

Karius gjorde to kjempetabber i finalen der Real Madrid vant 3-1, men i forkant av spanjolenes første scoring gikk Karius i bakken etter et sammenstøt med Real Madrids stopperkjempe.

- Etter å ha foretatt en grundig gjennomgang av videomaterialet og detaljene om hvilke symptoner han hadde rett etter kontakten, har vi konkludert med at Karius pådro seg en hjernerystelse under kampen, skriver sykehuset i en uttalelse mandag.

Liverpool skal ha beordret Karius til Boston for en sjekk hos en ekspert på hodeskader. Det skjedde mens han var på ferie i USA.

Sykehuset i Massachusetts skriver videre at deres egen undersøkelse av Karius oppdaget tegn som tyder på at hans visuelle funksjon ble svekket etter hendelsen.

- Det er mulig at dette påvirket prestasjonen, heter det i uttalelsen.

Dermed kan Liverpool-keeperen i hvert fall trøste seg med at det kan være medisinske årsaker til at han ble sterkt delaktig til at Real Madrid vant Champions League for tredje år på rad.

For Liverpool er det nok en heller mager trøst.