Gå til sidens hovedinnhold

- Karrieren er over. Det er en katastrofe

Fotballspiller dømt til fire års fengsel.

Det var i 2011 at den brasilianske fotballspilleren Breno ble pågrepet i Tyskland, mistenkt for å ha satt fyr på sin egen bolig.

Denne uken falt dommen i saken og Bayern München-stopperen har nå blitt dømt til fire års fengsel for lovbruddet.

Det ble lenge hevdet at 22-åringen kunne få opp til 15 års fengsel om han ble funnet skyldig på alle punkter, men endte altså med en noe mildere dom.

- Det er over
Lørdag ble det også klart at Breno vil bli sendt hjem til Brasil så fort han har sonet dommen for brannstiftelsen. Fotballkarrieren kan også være over.

- Karrieren hans er over. Dette er en katastrofe. Han er ingen slem gutt, og fengsel vil nok ikke hjelpe. Han er syk, han har problemer, sier tidligere Bayern-spiller Elber til Bild.

Den tidligere storscoreren, og Brenos landsmann, var svært skuffet over dommen og hevdet at det viktigste nå var å gi stopperen hjelp, ikke sette ham bak lås og slå.

22-åringens advokat, Walter Leitner, hevder på sin side at hans klient har forholdt seg helt rolig etter at dommen ble avsagt onsdag.

- Dette er selvfølgelig vanskelig for Breno. Men han forholder seg rolig. Han er stabil og vil nok overleve de første tøffe dagene i fengsel. Livet går videre, sier Leitner.

KONKURRANSE: Vinn billetter til OL i London

(artikkelen fortsetter under bildet)

Var beruset
Breno, som knapt har spilt for Bayern München denne sesongen, var alene i huset da brannen startet i september i fjor.

Han ble i etterkant av brannen sendt på sykehus for behandling for røykskader, men ingen andre kom til skade som en følge av det som skjedde.

Fotballspilleren ble varetektsfengslet fire dager senere, men betalte fire millioner kroner i kausjon for å slippe ut etter 12 dager. Han skal ha vært beruset da han startet brannen.

- Den tiltalte hadde drukket alkohol på tidspunktet, og han brukte flere tennere og muligens andre brennbare saker til å sette fyr på flere objekter rundt om i huset, hevdet påtalemyndigheten.

Bayern München-direktør Uli Hoeness var i harnisk etter at den en gang så talentfulle stopperen ble pågrepet i fjor.

- Deres handlinger er katastrofale. Det er uakseptabelt og umenneskelig å utstede arrestordre på en mann som ligger nede, som er helt ferdig, sa fotballtreneren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Snakker ikke tysk
På dette tidspunktet mente påtalemyndigheten at det var fare for flukt og bevisforspillelse.

- Breno snakker ikke tysk, og han har ikke pass fordi det brant opp. Han arbeider for Bayern München og kan ikke jobbe noe annet sted, sa Hoeness.

- Likevel sier de at de er redde for at han skal forsvinne. Jeg har ikke hørt noe så latterlig på lang tid. Om de synes det er slik det skal være i landet vårt så er det god natt, Tyskland.

Breno kom til Bayern München tilbake i 2008 og ble da sett på som et stort stoppertalent. Han klarte imidlertid aldri å finne seg til rette i Tyskland.

Han fikk få kamper for den tyske storklubbens førstelag, og var i 2010 utlån til FC Nürnberg. Han har også representert Brasil på U23-nivå.

I forkant av brannen hadde spilleren blitt anbefalt av Bayerns legeteam å søke råd hos en psykolog, på grunn av at han hadde slitt voldsomt med skader en periode.

Brannen forårsaket skader til en verdi av 1,5 millioner euro, noe som tilsvarer rundt 11 millioner norske kroner.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot