*Nettavisen* Sport.

Kastes ut på dypt vann

Åge Hareide vil kaste enten Kristofer Hæstad eller Christian Grindheim ut på dypt vann mot Slovenia.

31.08.05 21:30

LJUBLJANA (TV 2 Nettavisen): Tre svært viktige VM-poeng står på spill når Norge lørdag møter Slovenia på bortebane. Åge Hareide har allerede gitt spillerne laguttaket – men måtte endre på førsteelleveren da Tommy Svindal Larsen fikk en smell i leggen onsdag.

- Svindal skulle være ankeret mot Slovenia. Nå kan vi ikke gjøre annet enn å ønske han god bedring. Men vi håper at han kan være med mot Skottland, forteller landslagssjef Åge Hareide til TV 2 Nettavisen.

I tenkeboksen
Flyturen ned til Slovenia brukte Hareide på å velge Svindals erstatter. Trolig har Kristofer Hæstad eller Christian Grindheim fått startbeskjed i stedet. Også Frode Kippe måtte melde forfall etter onsdagens trening.

- Det vi mister i rutine, må vi ta igjen i entusiasme. Tommy var markant god sist, mot Start, og det hadde vært fint å ha med oss en så erfaren mann. Vi må se litt på hvem vi skal bruke i den rollen. Vi har en del alternativ, forklarer landslagssjefen.

Han kommer høyst sannsynlig til å velge Jan Gunnar Solli og Morten Gamst Pedersen på kantene, ettersom midtbanefireren mot Slovenia kommer til å ligge tettere enn normalt. Kaptein Martin Andresen får den ene plassen sentralt på midten – den andre står mellom Hæstad og Grindheim.

- Både Kristofer Hæstad og Christian Grindheim har løpskraft. Det kan være at vi kaster noen ut på dypt vann, men så vet vi også at vi får en voldsom entusiasme. Vi vet også at disse spillerne trenger internasjonal erfaring for å bli bedre. Disse gutta er framtida vår.

Grindheim imponerte
Grindheim imponerte Hareide med solid spill, ikke minst defensivt, da Vålerenga møtte Club Brugge i forrige uke. Men Hæstad ble kalt inn på landslaget først, og står med flere kamper enn sin tidligere U21-kollega.

- Grindheim leverte en god søknad i Brugge. Han dokumenterte at han takler slike kamper.

- Jeg er usedvanlig glad for Christian Grindheims og Kristofer Hæstads utvikling, for de er såkalte toveisspillere. De er i stand til å forsvare seg veldig godt, og de er i stand til å angripe. Det kan bli ekstremt viktig hvis de får spilt ballen tidlig opp og gjennom ledd. Slovenia er et lag som omstiller seg sent, og det må vi utnytte.

Nøkkelen blir derfor å vinne ballen i midtbaneleddet. Noe både Hæstad og Grindheim har vist seg i stand til å gjøre. Starts stjerneskudd er kanskje en noe bedre ballvinner, mens Vålerengas stjerneskudd er en noe bedre pasningslegger.

- Reiser for å vinne
Norge ligger i øyeblikket på andreplass i gruppe 5, men Slovenia har like mange poeng. Med seier lørdag kveld, er Norge er langt skritt nærmere en playoffplass.

- Vi reiser ned for å vinne. Og da må vi ha smartness, være flinke defensivt og effektive offensivt. Det blir helt sikkert en tett og jevn kamp. Slovenia er ekstremt opptatt av å vinne, de har alt presset på seg - og det kan være en fordel for oss, fastslår Hareide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.