RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VANT: Ståle Solbakken og FC København vant 2-1 borte mot Sønderjyske søndag.
VANT: Ståle Solbakken og FC København vant 2-1 borte mot Sønderjyske søndag. Foto: Jens Nørgaard Larsen (NTB scanpix)

København til tabelltopp etter skyllebøtte i pausen

- Det bidro til at vi fikk snudd det.

FC København har vunnet seks av sine sju siste kamper og står med tre seirer på rad etter 2-1 borte mot Sønderjyske søndag. Nå er Ståle Solbakkens lag på tabelltopp.

Hovedstadslaget hadde en dårlig periode i august, men siden 13. september er det bare blitt ett nederlag i superligaen for FCK. Det kom i 0-1-tapet borte mot rivalen Brøndby.

FCK var foran runden tre poeng bak Midtjylland, men den regjerende mesteren snublet borte mot Brøndby søndag. Johan Elmander sikret 2-1 et kvarter før slutt. Dermed er København på førsteplass på flere scorede mål.

Mot Sønderjyske så det ut til å bli en målløs første omgang, men det endte med at Solbakkens lag fikk en smell rett før pause. Peter Ankersen mistet ballen til Baldur Sigurdsson og rev ned islendingen i 16-meteren. Dommeren dømte straffe, og Johan Absalonsen satte inn 1-0. Innsatsen de første 45 minuttene var den norske treneren svært lite fornøyd med.

- Vi fikk en skikkelig skyllebøtte i pausen. Det bidro til at vi fikk snudd det. Ståle var litt etter oss. Han sa vi ikke utnyttet sjansene våre godt nok. I annen omgang kunne man se at vi ville mer enn Sønderjyske, sa Ankersen.

I annen omgang fikset spissduoen Federico Santander og Andreas Cornelius seier mot ligatreeren. Santander headet inn utligningen etter 55 minutter, mens Cornelius møtte et innlegg og ble matchvinner i det 68. minutt.

- Bortsett fra en litt sløv start, spilte vi en riktig god bortekamp. Det var en fornøyelse å se på, sa Solbakken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere