*Nettavisen* Sport.

Keane kobles med United-retur

RETUR? Roy Keane kobles med en rolle i Manchester Uniteds trenerteam.

RETUR? Roy Keane kobles med en rolle i Manchester Uniteds trenerteam. Foto: Richard Sellers (PA / NTB scanpix)

Kan få en sentral rolle i gamleklubben.

David Moyes er historie på Old Trafford og spekulasjonene er i full gang rundt hvem som skal overta klubben fra og med neste sesong. Inntil videre er det Ryan Giggs og flere tidligere Manchester United-spillere som leder klubben.

Torsdag meldte engelske The Guardian at Glazer-familien, som eier United, reiser over til balløya fredag for å ta del i jakten på en ny manager.

Håpet er nok at en ny sjef skal være på plass så fort som mulig, slik at United kan starte forberedelsene til sommerens aktivitet på overgangsmarkedet.

Så langt har nederlandske Louis van Gaal blitt sett på som den heteste kandidaten til å få jobben. Van Gaal står uten jobb etter fotball-VM i sommer.

- Imponert av Keane
Nå spekuleres det i at nederlenderen ønsker å ta med seg en gammel kjenning inn i United-staben, nemlig tidligere klubbkaptein Roy Keane.

Keane jobber for tiden med det irske landslaget.

Det er Daily Mail som skriver at Keane er aktuell som assistent for van Gaal, om nederlenderen får jobben. 62-åringen ønsker seg til Premier League.

Roy Keanes sjef på det irske landslaget, Martin O'Neill, ble nylig spurt om disse spekulasjonene, men ønsket ikke å si noe som helst til pressen.

- Jeg vet ingenting. Det er helt sant, kommenterer O'Neill.

Van Gaal skal etter sigende ha latt seg imponere av Keane under en VM-kvalifiseringskamp i 2001. Irene sørget fra at Holland ikke kom til VM.

Keane har vært manager for Sunderland og Ipswich etter at han la støvlene på hyllen, men har ikke hatt all verdens suksess i de jobbene.

- Jernvilje
Hull-spiller David Meyler, som kjenner Keane fra landslaget, er imidlertid enig i at landsmannen og United fortsatt er en god kombinasjon.

- Om han er god nok for en jobb i United? Helt klart. Han har den jernviljen som skal til for å få skuta på rett kjøl. For meg er han den beste irske fotballspilleren noensinne og Keane har mye å lære bort, sier Meyler.

Når det gjelder Ryan Giggs, skriver Daily Mail at waliseren skal ha sir Alex Fergusons fulle støtte til å fortsette i managerjobben, om han ønsker det.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.