RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Keane og Vieira i ny krig

Sist oppdatert:
Patrick Vieira og Roy Keane starter kranglingen før kampen denne gang. Lørdag braker de sammen i FA-cupfinalen.

Manchester Uniteds kaptein Roy Keane har kritisert Patrick Vieira for å spille landslagsfotball for Frankrike i stedet for fødelandet Senegal, noe Arsenals kaptein ikke forstår. Keane skal ha kommet med bemerkningene da de to kranglet heftig i spillertunnelen før United slo Arsenal 4-2 i februar.

- En som forlater laget sitt midt i VM, bør holde sånne meninger for seg selv, fastslår Vieira i et intervju med The Guardian.

Keane forlot den irske VM-troppen etter en krangel med manager Mick McCarthy i 2002.

De to kapteinene og midtbanegigantene møtes lørdag, når Manchester United og Arsenal skal avgjøre hvem som vinner FA-cupen i 2005. Vieira pådro seg Keanes vrede da han gikk til verbalt angrep på Gary Neville før den omtalte ligakampen i februar.

Denne gang starter altså ordkrigen før kampen - til engelsk presses store begeistring.

- Keane kjenner ikke min bakgrunn, og jeg har ikke lyst til å høre sånne kommentarer, for han er ikke i en god posisjon til å uttale noe slikt. Jeg vil heller ikke si at jeg forsøkte å skremme Neville, jeg vil si at jeg forsøkte å poengtere noe, sier Vieira, som driver et veldedighetsprosjekt kalt Diambars for å hjelpe barn i Senegal.

Vieira forstår imidlertid at Keane reagerte da franskmannen tok for seg Neville.

- Han reagerte slik jeg ville reagert hvis noen snakket med Arsenal-spillerne. Det overrasket meg ikke. Det var en kapteins reaksjon, en leders reaksjon. Jeg har stor respekt for ham og alle spillerne i Manchester united, det er det ingen tvil om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere