RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ROTET DET TIL: Liverpool så ut til å sikre tre poeng mot Sevilla, men dårlig forsvarsspill kostet de røde dyrt.
ROTET DET TIL: Liverpool så ut til å sikre tre poeng mot Sevilla, men dårlig forsvarsspill kostet de røde dyrt. Foto: Simon Bellis (Pa Photos / NTB scanpix)

Keane om Liverpool: - De andre klubbene kommer til å le

Sist oppdatert:
Manchester United-legenden slakter de rødes forsvarsspill.

Liverpool spilte 2-2 mot spanske Sevilla i Champions League onsdag kveld og svakt forsvarsspill kostet de røde dyrt i møte med spanjolene.

Etter kun fem minutters spill hadde Dejan Lovren nærmest hull i foten da han regelrett bommet på ballen og forærte gjestene ledermålet.

- Følger ikke med

Hjemmelaget snudde kampen og ledet 2-1, men i andre omgang slo Sevilla tilbake ved Joaquin Correa og sikret poengdeling på Anfield.

Liverpools opptreden i de bakre rekker fikk tidligere Manchester United-stjerne og ekspert for ITV, Roy Keane, til å reagere.

- Dette er Liverpool i et nøtteskall og grunnen til at de ikke kommer til å vinne noen store trofeer denne sesongen, sier han ifølge Daily Mail.

- De følger ikke med etter et innkast og slipper inn utligningsmålet. Det er en så viktig kamp og et så viktig øyeblikk. Det er erfarne spillere som ikke følger med og det må gjøre manageren gal. De forsvarer seg som skolegutter, mener den tidligere midtbanespilleren.

- Blir ledd av

Keane tror likevel at Liverpool klarer å kvalifisere seg fra gruppen som i tillegg til Sevilla, også består av Spartak Moskva og Maribor.

Eksperten mener imidlertid at de røde fra Merseyside ikke har noe særlig å stille opp med, skulle de trekke et av de sterkere lagene videre i turneringen.

- Det er egentlig det enkleste i fotball, det å følge med. Liverpool klarte alt som er vanskelig. Det klarte de veldig bra. De skapte sjanser, de hadde fart, kraft og kvalitet framover på banen, mener han.

- Men Liverpool kan bare glemme å vinne Champions League. De burde ha nok kvalitet til å komme seg videre fra gruppen, men i sluttspillet, mot klubber som Real Madrid og de gutta der, kommer Liverpool til å bli ledd av, sier Keane.

SLAKTER LIVERPOOL: Roy Keane.

Bommet på straffe

Sevilla tok altså ledelsen tidlig i kampen, ved Wissam Ben Yedder, før gjestene slo tilbake ved Roberto Firmino og et Mohamed Salah-skudd som gikk via danske Simon Kjær og i nettmaskene.

På tampen av første omgang fikk vertene straffe da Sadio Mané gikk i bakken inne i feltet, men Firmino satte straffen i stolpen og ut.

I andre omgang skapte Liverpool nok sjanser til å avgjøre kampen, men Joaquin Correas fulltreffer i det 72. minutt ble omgangens eneste og dermed står de to lagene med ett poeng hver i gruppe E.

I gruppens andre kamp spilte Spartak Moskva og Maribor uavgjort 1-1.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere