RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Keane slår tilbake mot Ferguson

Foto: Afp
Sist oppdatert:
- Han prøver å ha makt og kontroll over meg, men jeg forlot klubben for seks år siden, sier Roy Keane.

Roy Keane gikk hardt ut mot sin tidligere klubb da Manchester United røk ut av Champions League for drøye to uker siden.

I et intervju med ITV kom det hard skyts fra Keane:

- United fikk som fortjent. Når man ser på gruppa de havnet i, burde de ha «cruiset» gjennom den, sa Roy Keane.

Syrlig Ferguson
Konfrontert med Keanes kritikk, responderte United-sjef Alex Ferguson slik:

- Vel, han har hatt nok av sjanser til å bevise at han takler manageryrket, svarte en syrlig Ferguson.

United-sjefen omtalte også kritikken i kampprogrammet da United spilte mot Wolverhampton uka etter. Der skrev Ferguson at han var overrasket over kritikken United fikk etter Basel-kampen, «fra folk vi trodde sto på vår side», het det.

Krangelen fortsetter
Dette fikk selvsagt Roy Keane med seg, og nå fortsetter krangelen.

- Det var et forsøk på å få supporterne til å se annerledes på meg, og jeg kan ikke ha noe av det. Jeg synes det var latterlig, sier Keane ifølge The Telegraph.

Keane slakter Ferguson for å ikke ha forståelse for at han må være nøytral som fotballekspert.

- Jeg kan vanskelig gjøre TV-jobber med et United-skjerf rundt halsen. Hvis det er vanskelig å akseptere at jeg ba Uniteds unge spillere brette opp ermene, da spør jeg meg selv hva slags verden vi lever i, sier Keane.

- Prøver å kontrollere meg
Det er tydelig at Keane er oppgitt over Fergusons ønske om å styre hva folk sier om Manchester United.

- Da jeg snakket med Alex om manageryrket før jeg forlot United, brukte han alltid to ord for å beskrive det: Kontroll og makt. Jeg forstår at han må ha kontroll og makt over personer på innsiden av en fotballklubb, det forstår jeg 100 prosent. Men ikke kontroll og makt over mennesker som har forlatt klubben, sier Keane, og utdyper:

- Han prøver å ha makt og kontroll over meg, men jeg forlot klubben for seks år siden. Så jeg tenkte for meg selv: «Dit trenger du ikke å gå». Når det er sagt, ble jeg ikke overrasket, påpeker han.

- Alle kommer til kort
Keane rister på hodet av Fergusons syrlige uttalelse om sin tidligere elevs CV som manager.

- Hvis han skal stille spørsmål om mine managerprestasjoner, kan han stille det samme spørsmålet om alle tidligere managere som nå er fotballeksperter, og alle vil komme til kort sammenlignet med Ferguson. Uten spillere som meg selv, er det ikke sikkert at han hadde oppnådd de prestasjonene han har gjort. Det blir fort glemt at folk som meg ofret seg for ham, sier han.

I 2008 fikk Keane et brev fra United-ledelsen, der de ba ham unngå å kritisere klubben, etter at Keane hadde gjort nettopp det i et intervju med en irsk avis.

- Folk sier at Ferguson sto ved min side i vanskelige tider, men det gjorde han ikke. Da jeg var 34, hadde jeg noen uoverensstemmelser med Carlos Queiroz. Da sa Ferguson: «Av sted med deg, Roy. Her er en uttalelse jeg har laget».

Siste ord er neppe sagt i duellen Keane versus Ferguson.

Hvem er du enig med? Diskuter under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere