Keeper-Clark klikket igjen: - Totalt unødvendig

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Men lagkameratene reddet målvakten med imponerende sluttspurt.

28.09.13 17:22

HØNEFOSS - VIKING 2-2:

Medaljejagende Viking hadde bare tapt én gang på sine siste ti tippeligaoppgjør, mens nedrykkstruede Hønefoss på sin side ikke hadde klart mer enn to trepoengere i samme periode.

I en dårlig fotballkamp var det Hønefoss-keeper Steve Clark som gjorde seg til hovedattraksjonen, da han på stillingen 1-0 til Viking mistet hodet og forærte Viking tre poeng.

- Totalt unødvendig
Målvakten hadde akkurat plukket ned et innlegg og skulle bare sette igang spillet da han plutselig fant det for godt å dytte Johan Lædre Bjørdal overende.

Ikke stygt, men helt unødvendig av amerikaneren, og dommer Trond Ivar Døvle nølte ikke med å peke på straffemerket.

- Dette er en spesiell situasjon. Det er totalt unødvendig det Clark gjør her, sa C More-kommentator Arve Fuglum om situasjonen.

Patrick Ingelsten gjorde alt rett på det påfølgende straffesparket, og dermed var Vikings ledelse doblet og det alle trode var tre sikre poeng i boks.

En imponerende sluttspurt fra hjemmelaget med overtidsutligning som høydepunktet sørget imidlertid for at i alle fall ett poeng ble igjen på AKA Arena.

Dårlig nivå
Det startet ikke akkurat forrykende på AKA Arena, og i første halvdel av den første omgangen var det mer som minnet om Adeccoliga framfor Tippeliga av det som ble vist på kunstgresset.

Og Hønefoss må virkelig få opp poengfangsten dersom det ikke skal bli spill i førstnevnte divisjon neste år.

I en god periode for hjemmelaget skjedde da også det som er typisk for et lag i motgang.

Etter litt klabb og babb på et hjørnespark fikk til slutt Viking-kaptein Indridi Sigurdsson muligheten inne i feltet og banket ballen i nettet bak Steve Clark.

Straffemål
Et kvarter inn i den andre omgangen var det altså duket for Steve Clark-show da målvakten dyttet landslagsstopper Johan Lædre Bjørdal overende i eget felt og ga gjestene muligheten til å øke til 2-0 fra ellevemetersmerket.

Patrick Ingelsten gjorde ingen feil og dermed så alle poengene ut til å være på god vei tilbake til Stavanger.

Ti minutter før slutt skapte imidlertid hjemmelaget fornyet spenning, da Kristjan Örn Sigurdsson nærmest taklet inn reduseringen.

Og som ikke det var nok: To minutter på overtid sørget Tor Øyvind Hovda for at hjemmelaget fikk med seg ett poeng etter at han trillet inn utligningen til stor jubel fra både hjemmepublikummet og Steve Clark som kunne puste lettet ut over at hans hodeløse opptreden ikke ble helt skjebnesvanger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.