RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Keeper scoret 34 mål

Ronaldo i duell med andrekeeper Rogerio Ceni under landslagstrening med Brasil før VM 2002.
Ronaldo i duell med andrekeeper Rogerio Ceni under landslagstrening med Brasil før VM 2002. Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Rogério Ceni er fryktet av alle motstanderlag. Ikke fordi han er så god i mål - men fordi han er så god til å score mål.

Sao Paulo-keeperen Rogério Ceni (32) har med sine 34 frisparkmål slått José Luis Chilaverts rekord, og er nå offisielt verdens mestscorende fotballkeeper. Faktisk er han så god at World Soccer regner ham som verdens femte beste frisparkskytter.

- Teknikken min gjør at jeg ikke skyter like hardt som mange andre, men jeg kan sette ballen akkurat hvor jeg vil, sier Rogério Ceni.

Karrieren som frisparkskytter startet med Cenis første trener i Sao Paulo - Tele Santana. Han ville ha spillerne på plass i god tid før treningene startet.

- Jeg var ofte alene på treningsfeltet, og begynte å trene på frispark. Jeg ble bare bedre og bedre, erindrer keeperen, som har 13 landskamper for Brasil.

World Soccers frisparkeksperter:

1. Juninho (Lyon)

2. Ugur Yildirim (Heerenveen)

3. Marcos Assuncao (Real Betis)

4. Andrea Pirlo (AC Milan)

5. Rogério Ceni (Sao Paulo)

6. Nastja Ceh (Club Brügge)

Mange av trenerne Rogério Ceni har spilt under, var skeptiske til å la keeperen gå fram på banen for å legge frispark. Men alle ble etter hvert overtalt av uttellingen hans. Bare én gang har det straffet seg. Det skjedde ikke på grunn av en bom, men fordi Rogério feiret så lenge etter en scoring mot Fluminense at motstandernes midtbanespiller Roger scoret rett fra avspark.

Den brasilianske sesongen er bare tre runder gammel, men Rogério Ceni har allerede markert seg. Han scoret etter bare tre minutter da Sao Paulo slo Corinthians 5-1 sist søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere