RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Keeper scoret for 20. gang i år

Foto: Getty Images
Sist oppdatert:
Rogério Ceni scoret på frispark i den siste serierunden i Brasil. Det er ikke noe spesielt i det - målet var hans 20. for sesongen!

Rogério Ceni (32) er fast frisparkskytter for São Paulo, ett av lagene Liverpool kan møte i VM for klubblag senere denne måneden. Faktisk er han så god at World Soccer tidligere i år rangerte ham som verdens 5. beste frisparkskytter (Lyons Juninho regnes som den beste).

Søndag, i den siste serierunden i Brasil, slo keeperen til igjen. Rogério Ceni scoret sitt 10. seriemål og sitt 20. mål for sesongen da São Paulo vant 3-1 over Atlético-PR. Dermed endte han som nummer to på klubbens toppscorerliste. Bare Amoroso (12) scoret flere mål for São Paulo.

Det som gjør det hele enda mer imponerende, er at bare to av de 10 seriemålene har kommet på straffespark.

Nå har Rogério Ceni scoret 52 mål, og er bare fire mål bak Paraguays keeperlegende José Luis Chilavert, som ifølge Fifa.com endte karrieren med 56 mål. Colombianeren Rene Higuita endte for øvrig med 40 mål.

Sesongen ble likevel en skuffelse for den brasilianske storklubben São Paulo. Laget endte på 11. plass i Serie A. São Paulo ble tidligere i år det første brasilianske laget som vant Copa Libertadores for tredje gang.

I VM for klubblag er São Paulo en av favorittene. Der kommer de inn i den ene semifinalen, mens Liverpool går inn i den andre semifinalen.

São Paulo møter vinneren av kampen mellom Al Ittihad fra Saudi-Arabia og Al Ahly fra Egypt, mens Liverpool møter enten Sydney FC fra Australia eller Deportivo Saprissa fra Costa Rica.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere