RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Keeperbrøler da City røk på høstens første tap

Sist oppdatert:
Både Sjakhtar og City videre på bekostning av Napoli.

SJAKHTAR DONETSK - MANCHESTER CITY 2-1:

Ukrainske Sjakhtar Donetsk slår følge med Manchester City videre fra Champions Leagues gruppe F etter å ha vunnet lagenes siste kamp i gruppespillet.

Onssdagens kamper avgjorde om Sjakhtar eller Napoli skulle få den gjeve ekstrabilletten til åttdelsfinalene. Klubben fra Øst-Ukraina hadde to poengs forsprang, og trengte flere poeng om Napoli vant bortekampen mot Feyenoord.

Oppgaven klarte Sjakhtar med glans, mens Napoli sviktet fullstendig og tapte 1-2 i Rotterdam mot Emil Hanssons klubb. Den norske unggutten kom ikke på banen i det oppgjøret, men kunne være med å feire Feyenoords første poeng i mesterligaen denne høsten.

Manchester City-manager Pep Guardiola ga unggutter som Tosin Adarabioyo og Phil Foden muligheten fra start, mens Brahim Diaz kom inn med en knapp halvtime igjen.

- Gratulerer til dem med avansementet og en god kamp, men vi gikk også videre. Det første målet deres var fantastisk. På det andre forsvarte vi oss ikke godt. Men vi kjempet. Jeg er veldig fornøyd med Tosin, Phil og Brahim og hvor bra de spilte mot et så godt lag som som Sjakhtar Donetsk, sa Guardiola i et intervju vist på Viasat etter kampslutt. 

Reserver i trøbbel

Med tanke på hvordan åpningen på kampen i Ukraina så ut, var det tydelig at oppgjøret betydde langt mer for mannskapet med Champions League-base i Kharkiv.

En resvervepreget City-ellever ble presset tilbake i banen tidlig. Stortalentet Foden (17) fikk sjansen på midtbanen fra start, i likhet med Yaya Touré og Ilkay Gündogan.

Foden er den yngste spilleren som har spilt for Citys seniorlag i Champions League noen gang. Han er i tillegg den første spilleren som er født i det 21. århundret til å starte en kamp i turneringen.

Sjakhtar hadde allerede spilt seg til noen småfarligheter da kantspiller Bernard la ballen til rette. Brasilianeren bøyde så ballen over landsmann Ederson og bort i lengste vinkel. En flott scoring av den tidligere landslagsspilleren.

PRAKTMÅL: Bernard overlistet Ederson og Manchester City med en velplassert avslutning tidlig i onsdagens mesterligaoppgjør.

Ederson, som har fått mye skryt for jobben han har gjort i Manchester City-målet i Premier Leauge, løp noen minutter seinere ut på tur langt utenfor eget felt.

Burvokteren har klarert unna mange lignende situasjoner tidligere, men denne gangen var 24-åringen ikke patent. En bakromsball ble slått mot Ismaily. Sjakhtar-backen var kanskje på grensa til offisde, men fikk fortsette og nådde ballen før Ederson.

Sistnevnte falt i gresset uten å ha truffet verken ball eller mann, og måtte se nok en landsmann sette inn en scoring for vertskapet.

Tok seg opp

Det var lite å utsette på at Sjakhtar Donetsk gikk til pause med ledelse. Manchester Citys magre innsats tok seg litt opp etter en nødvendig pauseprat.

Leroy Sané fikk til en brukbar avslutning på mål allerede etter knappe 30 sekunder av andre omgang, men forsøket ble stanset av Andrij Pjatov.

De lyseblås flotte statistikk med fem strake seirer i Champions League-gruppespillet fikk seg likevel en skramme.

Unggutten Brahim Diaz var nær ved å servere Gabriel Jesus til en redusering med drøye ti minutter igjen på klokka, men sistnevnte fikk bare styrt ballen i stolpen.

Først på overtid ble det uttelling da Gabriel Jesus skaffet City straffespark. Innbytter Sergio Agüero dundret inn reduseringen med strak vrist.

Tida rant ut på 2-1 og Sjakhtar Donetsk kunne juble for en sterk seier og avansement i Fotball-Europas gjeveste turnering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere