RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjetil Rekdal: - Strømsgodset er for gode til å være i bunnen

FORNØYD: Start trener Kjetil Rekdal etter eliteseriekampen mellom Start og Strømsgodset på Sør Arena.
FORNØYD: Start trener Kjetil Rekdal etter eliteseriekampen mellom Start og Strømsgodset på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kjetil Rekdal fikk med seg ett poeng i debuten som Start-trener, men han er klar på at søndagens motstander er langt bedre enn hva tabellposisjonen tilsier.

START - GODSET 1-1:
SØR ARENA (Nettavisen): Det var en bunnkamp som skulle spilles da Strømsgodset gjestet Start på Sør Arena, men Kjetil Rekdal er klar på at gjestene har alt for mye kvalitetsspillere for å være i bunnen.

- I dag møter vi ett lag som er alt for god til å ligge der de ligger. De burde vært mye høyere på tabellen enn hva de er. Bare se på spillermaterialet, sier Rekdal til Nettavisen etter å ha tatt poeng mot Strømsgodset.

Den nye Start-treneren selv er fornøyd med hvordan laget framstod i hans første kamp på Sør Arena.

- Vi kommer godt i gang, og tar ledelsen, og så blir vi satt litt under press. De har spillere som har individuelle ferdigheter fremover og de er meget gode spillere, og det er klart at det er vanskelig å demme opp for det. Likevel klarer vi å holde kampen slik at vi kunne ha vunnet på slutten, selv om det hadde vært en heldig seier. Vi gjør en god lagprestasjon, og alt i alt er jeg veldig fornøyd med jobben de legger ned. Den er det ingenting å utsette på, sier Kjetil Rekdal til Nettavisen etter kamp.

Til tross for at Rekdal har lagt fokuset på det defensive den første uka, så er han klar på at det ikke er veien til å holde plassen i Eliteserien.

- Nei, skal vi holde oss i Eliteserien må vi score mål. Jeg vil at vi skal være mer direkte, men i dag var vi for lydige i forhold til hva jeg sa før kampen. Vi prøver å angripe når vi har momentum på slutten, men vi kan ikke være dum og storme i angrep heller. Vi må først sette oss i posisjon til å vinne kamper, det gjør vi i dag, uten at vi klarte det, fortsetter en engasjert Rekdal.

- Målet får vi sette på tilfeldighets-kappen

Marcus Pedersen utlignet for Strømsgodset, men det holdt ikke til mer enn ett poeng. Han skylder poengtapet på tabben til Espen Bugge Pettersen.

- Vi spiller en bra bortekamp, og her burde vi hatt med tre poeng, men vi slipper inn ett mål som vi aldri burde sluppet inn. Jeg synes ikke Start skaper så mye utenom målet, selvsagt kunne vi scoret flere også, men først og fremst spiller vi en god forsvarskamp, sier Pedersen til Nettavisen.

DEBUTERTE SOM START-SJEF: Og Kjetil Rekdal plukket poeng i sin første kamp.

Espen Børufsen slo ett innlegg rett på Espen Bugge Pettersen. Strømsgodsets sisteskanse slo ballen inn i eget mål. Keeperen selv forstod lite av hva som skjedde.

- Nei, hva skal man si? Denne får jeg vel sette på den der uflaks og tilfeldighets-kappen. Jeg tror ikke han prøver på skudd der, og jeg plasserer meg i forhold til innlegg, og så kommer den plutselig som skudd, og da ser ikke jeg utgangen på innlegget, rett og slett, sier Strømsgodset-keeperen til Nettavisen.

38-åringen måtte stå skolerett for ett fullt pressekorps, og keeperveteranen mener Start er heldige som fikk med seg poeng.

- Vi er helt klart det beste laget her, og vi spiller som vi gjør på Marienlyst. Vi dominerer banespillet i 87 minutter, og så mister vi det litt etter utvisningen, avslutter den tidligere landslagskeeperen.

Like før slutt ble Tokmac Nguen utvist etter to gule kort, da han er for seint inne i Børufsen, hovedpersonen selv vil ikke uttale seg om situasjonen.

- Nei, jeg har ingen kommentar til det som skjedde der. Du kan spørre meg om andre ting, men jeg har ingenting å si til det, sier «Tokki» til Nettavisen, og den midlertidige Strømsgodset-treneren er like taus.

- Jeg så ikke det godt nok, så da vil jeg heller ikke si så mye om det. Dommer eller fjerdedommer har vel sett det bedre enn meg, så da får vi stole på den avgjørelsen, fortsetter Bjørn Petter Ingebretsen til Nettavisen.

TAUS: Strømsgodset Tokmac Nguen er her i diskusjon med fjerdedommer Marius Lien. Etter kampen ville han ikke uttale seg om det røde kortet.

Til tross for at det bare ble ett poeng, så er Ingebretsen fornøyd med hvordan Strømsgodset fremstod.

- Vi spiller en god fotballkamp, vi burde nok hatt tre poeng i forhold til hva vi presterer. Jeg synes vi er gode, og at vi følger kampplanen godt. Vi skulle komme rundt på kant, og skape press i boksen, men vi hadde ikke nok folk i boksen i dag. Så det blir prioriteten inn mot neste kamp, avslutter Ingebretsen.

- Har lært mye av Rekdal

En som var snakkesalig var Starts målscorer, Espen Børufsen. Kantspilleren scoret sitt første mål siden august da Start møtte Bodø/Glimt i mai, men denne gangen slapp han å vente like lenge:

- Ja, takk og pris for det! Det er jo godt å være litt i flyten når det kommer til mål, sier målscorer Espen Børufsen til Nettavisen i pressesonen.

Men 30-åringen innrømmer at det var litt flaks når han scoret Starts mål mot Strømsgodset.

- Jeg tror ikke ballen gikk via noen, uten at jeg har helt kontroll. Planen var å klinke inn ett innlegg foran mål, men så fikk jeg tydeligvis drømmetreff, så jeg tar den, ler Start-kapteinen, etter kampen.

Kristiansanderen har vært i Start lengre enn noen andre i troppen, og han er klar på at nå er alle poeng kjærkomne for laget i hans hjerte.

- Det er viktig for laget med poeng. Helst skulle vi selvsagt hatt tre, men slik som kampen utviklet seg, så er det greit med ett poeng, sier Børufsen som er veldig fornøyd med den første uka under den nye treneren.

Start lå dypt og godt organisert, og Strømsgodset hadde problemer med å tre seg gjennom, og det er ikke tilfeldig, mener Starts kaptein.

- Det har vært veldig gøy på trening etter at Rekdal kom inn. Det har vært mye terping på det defensive etter at Rekdal kom på tirsdag, og det sitter godt, men samtidig har vi litt å gå på, men vi framstår mye mer solide nå enn tidligere, fortsetter kapteinen.

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere