Keepertabbe stoppet Drillos rekordrekke

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Superrekken som startet i 1991 er historie.

02.06.10 21:58

NORGE - UKRAINA 0-1:

34 hjemmekamper uten tap.

Slik så Egil Drillo Olsens fantastiske hjemmestatistikk ut før onsdagens møte med Ukraina på Ullevaal, og slik kampen utviklet seg var det lite som tydet på at rekken skulle ryke.

Norge var nemlig meget livlige ute på landskamparenaen, og skapte massevis av sjanser. Det eneste som manglet var mål.

I stedet var det gjestene fra Øst-Europa som skulle få uttelling. Mye takket være en gavmild Jon Knudsen i det norske målet.

12 minutter før pause ga den norske sisteskansen retur på et forholdsvis svakt skudd, og Roman Zozulya kunne enkelt score.

Dermed var Drillos statistikk historie.

LES OGSÅ: Slik spilte Norge

- Kunne vært verre
Men til tross for at landslagssjefen måtte svare for tap på hjemmebane for første gang siden møtet med Tsjekkoslovakia i 1991, var han likevel brukbart fornøyd.

- Det er selvfølgelig veldig surt å tape, men det kunne vært verre. Det hadde for eksempel vært verre om vi hadde tapt klart. Jeg synes vi gjør en god kamp, sier Drillo til TV 2.

- Jeg er overrasket over at det blir tap. Men slik skjer noen ganger i fotball, at vi taper når vi er best. Det hadde vært ti ganger verre om vi ikke hadde hatt så mange sjanser, sier han.

Om Jon Knudsens avgjørende tabbe hadde ikke Drillo stort å si.

- Det så ut som han hadde kontroll der, så hva som skjedde får du spørre ham om, sier Norges trener.

Sjansesløseri
Drillo Olsen hadde i forkant av onsdagens oppgjør advart mot at ukrainerne fort kunne skape trøbbel for Norge, men i løpet av de første 45 minuttene var det utvilsomt Norge som dominerte.

Underholdning uten uttelling, vel å merke.

Laget i rødt, hvitt og blått spilte seg til rekke store sjanser, men som mot Montenegro, så manglet det presisjon i avslutningene.

Morten Gamst Pedersen var blant de mest livlige.

Men Blackburn-proffen var også en av dem som misbrukte gode sjanser til å gi Norge ledelsen. Etter snaue 20 minutter fant Tom Høgli vingen med et presist innlegg, men Gamstens heading ble for svak og gikk rett på den ukrainske sisteskansen.

Samme mann fikk også omgangens desidert største mulighet. Nygifte Bjørn Helge Riise slo flott inn og Gamst Pedersen lå i god posisjon. Sistnevnte fikk ballen ved bakerste stolpe, men på hel volley styrte 28-åringen utrolig nok ballen til side for mål.

I tillegg til Gamsten hadde også Moa, og Bjørn Helge Riise avslutninger som ikke ga resultat. Et anonymt Ukraina hadde lite å by på, og et skudd fra Yaroslav Rakytskiy som Jon Knutsen måtte gi retur på var det nærmeste gjestene kom før pause.

Keepertabbe
De første minuttene etter hvilen fortsatte Norge å dominere ute på Ullevaal-matta, og Erik Huseklepp fikk en gratismulighet i det 52. minutt. Brann-spilleren klarte imidlertid ikke å få kontroll på ballen, og i stedet for en sjanse spratt ballen inn til keeper.

Men der Norge klarte å holde trykket oppe før pause, dabbet det etter hvert noe av utover i andre omgang, og 12 minutter før full tid var det altså gjestene som skulle ta ledelsen på Ullevaal.

Yevheniy Konoplyanka fyrte av et skudd som ikke var all verden, men Stabæk-keeperen måtte gi retur. Den kunne Roman Zozulya enkelt spasere over streken, og gjestene var i føringen.

Målet så ut til å vekke Norge en anelse igjen, og Simen Brenne var ufattelig nær utligning bare noen minutter senere, da han utrolig nok avsluttet over på helt blank kasse.

John Arne Riise hadde også et brukbart skudd helt på tampen, men mål ble det ikke, og dermed tapte Norge 0-1 mot Ukraina.

Sjekk siste fotballnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Landslaget

Mest lest på Sport

Annonsebilag