ODD– STABÆK 0–1

SKAGERAK ARENA (Nettavisen):

Etter et utenlandsopphold som ikke gikk helt etter planen, har Muhamed Keita denne sesongen gjort sakene sine svært godt i Tippeligaen. I Strømsgodset var han i vårsesongen en av lagets mest toneangivende spillere. Nå setter Stabæk sin lit til at 26-åringen skal hjelpe bæringene å unngå nedrykk.

Etter søndagens vitale 1-0-seier borte mot Odd – der Keita scoret kampens eneste mål – ligger Toni Ordinas’ menn på 14. plass på tabellen. Det er kun Lillestrøm og Start som befinner seg bak laget fra Bærum. TV 2s fotballekspert, Freddy dos Santos, tror Stabæk er avhengig av at Keita fortsetter storspillet dersom de skal berge plassen i den øverste divisjonen.

- Av de aller viktigste

- Han blir veldig viktig. Stabæk har vært gode defensivt, men har scoret for lite mål. Han blir en av de aller viktigste spillerne for klubben framover. Han må levere for at de skal klare å holde seg, sier den tidligere tippeligaprofilen til Nettavisen.

Driblefanten spilte 13 kamper og scoret 4 mål for Strømsgodset i vårsesongen, men ble ikke enig med drammenserne om en forlengelse av avtalen. Dermed satte kantspilleren, eid av polske Lech Poznan ut 2017, kursen mot Bærum og Stabæk. Der spilte han på lån også under fjorårets sesong. Den teknisk briljante spilleren kronet comebacket med en praktscoring i klubbens 3-0-triumf mot Aalesund. Søndag scoret han sitt andre mål da han hamret inn 1-0 mot Odd i Skien. En scoring som ene og alene sikret tre poeng for Stabæk.

- Ferdigheter få andre har

- Han har ferdigheter få andre vinger har i Tippeligaen. Han har både fart, dribleferdigheter og målteft. Rett og slett en særegen vingtype i norsk sammenheng, skryter dos Santos.

Keita har ikke lagt skjul på at han har tenkt seg ut i Europa igjen, og bruker nå Stabæk som et springbrett for å ta det definitive steget videre i karrieren. En liga som har vært nevnt er Championship i England, men 26-åringen vil ikke gå i detalj når det kommer til hvor han skal sette kursen videre.

- De viktigste kampene i min karriere

- Alle vil spille på det høyeste nivået. Per dags dato er jeg her, og har kontrakt ut sesongen. Jeg har seks kamper igjen, og de seks kampene blir veldig viktige for meg. Sånn som karrieren min er nå, tror jeg de seks kampene blir de viktigste kampene i min karriere. De bestemmer fremtiden min, erkjenner tippeligaprofilen overfor Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dos Santos tror Championship kan være et gunstig valg for Stabæk-spilleren, men påpeker at det kreves en omstilling fra fotballen som spilles her til lands.

- Han holder et utrolig høyt høyeste nivå. Men det har vist seg at man må heve nivået betraktelig for å kunne lykkes i utlandet. Championship er en liga med et nivå der han kan lykkes bra, spår den tidligere Vålerenga-profilen.

- X-faktor

Også Stabæk-trener Toni Ordinas trekker frem lovordene når Nettavisen spør hvor viktig Keita er for klubben.

- Keita er veldig viktig for oss, fordi han han x-faktor. Men han må spille i et kollektiv, og ha støtte fra laget. I dag (søndag) var han veldig viktig for at vi hadde kontroll på kampen. Sist var han involvert i noen feil, så jeg tror det var bra for han at han fikk vist at han er her for å ta ansvar for laget. Dette trenger vi fra ham, medgir Ordinas til Nettavisen.

Landslagsaktuell

Leiesoldaten har vært en profil i norsk fotball i en rekke år, men har aldri spilt med flagget på brystet for herrelandslaget. Dos Santos mener 26-åringens prestasjoner denne sesongen er gode nok til at han bør være høyaktuell for landslagsspill i tiden fremover.

- Han burde være aktuell. Tidligere har han ikke levert jevnt og stabilt over tid, men nå ser det ut til at han gjør det. Han bør absolutt være med i diskusjonen, mener dos Santos.

Selv melder Stabæk-spilleren seg klar til tjeneste dersom landslagssjef Per-Mathias Høgmo skulle finne på å slå på tråden.

- Jeg mener jeg er god nok. Men det er trenere der som vurderer det – det er ikke min jobb. Når de føler at de trenger meg er det bare å ta telefonen, forsikrer den driblesterke vingen.