*Nettavisen* Sport.

Kenyon raser mot UEFA

Chelseas styreformann Peter Kenyon slår tilbake mot UEFA etter at klubben, Jose Mourinho, Steve Clarke og sikkerhetsoffiseren Les Miles er tiltalt.

24.03.05 11:11

Kenyon mener UEFA kommer med et angrep mot klubben som mangler sidestykke. Den mektige styreformannen nekter for at Chelsea løy i forbindelse med Barcelona-Chelsea-kampen, der Jose Mourinho anklaget Barca-trener Frank Rijkaard for å ha vært inne i dommer Anders Frisks garderobe i pausen av Champions League-oppgjøret.

Løgnere
Kenyon mener UEFA har bidratt til å forverre situasjonen ved å rubrisere Mourinho, Steve Clarke og sikkerhetsoffiser Les Miles som "løgnere".

- Disse uttalelsene stiller spørsmål ved klubbens integritet, og vi kan ikke la dem stå ubesvart, sier Kenyon til BBC.

UEFA har tiltalt Mourinho, Clarke og Miles for å ha brakt sporten i vanry, og for å komme med falske uttalelser i en rapport om Rijkaard og Frisk. Mourinho er også tiltalt for ikke å ha dukket opp på pressekonferansen i etterkant av kampen. Klubben får også refs for å ha kommet sent ut på banen i 2. omgang.

Disse siste punktene av tiltalen vil bli behandlet torsdag, mens Rijkaard-Frisk-biten av saken blir hørt 31. mars.

- Chelsea er både overrasket og skuffet over at minst en UEFA-representant har igangsatt et angrep mot klubben som mangler sidestykke. Chelsea respekterer fullt ut prosessene i UEFA og har ingen illusjoner om alvorligheten i tiltalene. På den annen side betyr uttalelsene mot Chelsea, Jose Mourinho, Steve Clarke og Les Miles av minst en UEFA-representant, at vi ikke lenger kan holde noe internt.

Bekymret for rettferdighet
- Beklageligvis har noen i UEFA bestemt seg for å ignorere organisasjons eget rykte for rettferdighet og prosedyre, ved å spille ut dette i media istedenfor i en høring. Bruken av et sånt språk, og uttalelsenes natur i sin helhet, gir oss grunn til bekymring i forhold til å få en upartisk og rettferdig høring, sier Kenyon.

Han utdyper:

- Vårt forsvar er blitt avvist før det i det hele tatt er blitt hørt. Våre vitner er blitt rubrisert som løgnere uten noen mulighet til å forsvare seg. Det er i strid med alle prinsipper for rettferdighet både i England og Europa, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.