RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kiessling lot kona gjøre deler av egentreningen - uten å bli avslørt


LURING: Stefan Kiessling lurte mange motstandere som profilert angriper i Bundesliga. Heller ikke hans egen arbeidsgiver slapp helt unna. Bildet er fra 2016, etter en scoring mot Ingolstadt og Ørjan Nyland.
LURING: Stefan Kiessling lurte mange motstandere som profilert angriper i Bundesliga. Heller ikke hans egen arbeidsgiver slapp helt unna. Bildet er fra 2016, etter en scoring mot Ingolstadt og Ørjan Nyland. Foto: Sascha Schurmann (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Stjernespissen hadde en fiffig løsning da treningsviljen ikke var helt på topp.

Etter tolv år som målfarlig angriper i Bayer Leverkusen tok Stefan Kiessling (34) farvel med spillerkarrieren og Bundesliga i vår.

Han endte på 403 kamper og 144 scoringer på det øverste nivået i Tyskland. En skulle kanskje tro at målsniken sjeldent stilte dårlig forberedt til viktige kamper.

Men nå avslører Kiessling overfor Bild at han aldri gjorde egentreningen han fikk beskjed om. Forberedelsene til nye sesonger i en av verdens tøffeste ligaer ble titt og ofte tatt ganske lett på.

Doven tilnærming

- Det skjedde aldri at jeg gjorde 100 prosent av treningen i oppkjøringsperiodene. Ikke en eneste gang. Vi fikk pulsmåler der det skal følges med på en skjerm, og all løping ble lagret, forteller Kiessling til storavisen.

Spissen med seks landskamper for Tyskland erkjenner nemlig at det ikke bare var ham selv som brukte pulsklokka i feriene.

- Siden kona mi er veldig atletisk, har hun løpt en del med pulsklokka og med innstillingene mine. Hun gjorde det så bra at ingen la merke noe som helst, innrømmer Kiessling.

Intervjuet er også gjengitt hos Daily Mail.

Sportlig ansvarlig

Kiessling sier dessuten at unnasluntringen aldri fikk konsekvenser for prestasjonene i kamper. Ifølge ham selv var han alltid en av dem som leverte best på banen.

34-åringen jobber nå som assisterende sportssjef i Bayer Leverkusen under Rudi Völler.

Sesongen så langt har vært litt under pari for de røde og svarte fra Rhinens østre bredd. Fire seirer og seks tap på de 13 første rundene betyr en plass litt under midten av tabellen.

Kanskje egentreningen til spillerne bør følges bedre opp? Neste sjanse til tre poeng er uansett hjemme mot Augsburg lørdag.

Se dette innlegget på Instagram

Ein gutes und gesundes Jahr 2018 🎉⚽️🎉 #jahreswechsel #2018 #allesgute #bayer04 #glück

Et innlegg delt av Kies (@stefan.kies) Jan. 1, 2018 kl. 3:25 PST

Se dette innlegget på Instagram

Frohe Weihnachten 🎄🎁 #weihnachten #zeitmitderfamilie #schnee #berge #santaclaus

Et innlegg delt av Kies (@stefan.kies) Des. 24, 2017 kl. 8:55 PST

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere