King føler seg urettferdig behandlet av Blackburn

VAR GOD: Joshua King var et av få lyspunkt i det norske laget mot England i midtuken.

VAR GOD: Joshua King var et av få lyspunkt i det norske laget mot England i midtuken. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Joshua King blir heftig kritisert på den britiske balløya.

06.09.14 19:30

BRISTOL/OSLO (Nettavisen): Joshua King er ute i kulden i Blackburn. Den norske landslagsspissen sliter voldsomt med tilliten fra egen trener.

Lørdag gikk også Simon Garner i Lancashire Telegraph ut med kraftig kritikk av King.

«Han er rask, har talent, men jeg mener han mangler en fotballhjerne», skriver Garner i sin spalte.

King har ikke lest hva som har blitt skrevet, men han har blitt gjenfortalt deler av det.

Bryr seg ikke
Etter privatlandskampen mot England i midtuken, ble King i etterkant trukket frem som det eneste lyspunktet på det norske laget av britisk media.

- Jeg har ikke lest engelske medier eller fulgt med på det. Jeg har ikke vært på laptopen siden jeg dro fra England, sier King til Nettavisen.

- Men det er gøy å høre at folk legger merke til at jeg gjør det bra, spesielt mot et lag som England, sier han.

Den gode prestasjonen mot nettopp det engelske landslaget smakte litt ekstra godt for 22-åringen.

SLITER: Joshua King sliter med spilletid i Blackburn. Foto: (AllOverPress)

- Ja, i hvert fall når situasjonen er som den er i Blackburn. Jeg har blitt fortalt at en journalist der har kritisert meg, så det er ekstra gøy å vite at noen ser at jeg kan spille godt.

Urettferdig
Nordmannen har spilt fire kamper for Blackburn denne sesongen, men han har ikke blitt brukt i sin favorittposisjon, som spiss. King føler heller ikke at det er noe som tyder på at han får muligheten som spiss på klubblaget i umiddelbar fremtid.

Ved et par anledninger denne sesongen har også King vært utelatt fra kamptroppen til Blackburn, noe han langt fra er fornøyd med.

Han mener selv han fortjener bedre.

- Jeg føler jeg er blitt urettferdig behandlet, sier en ærlig King.

Han forteller at han vil vurdere mulighetene sine dersom han ikke får mer spilletid i Blackburn.

- Jeg er 22 år gammel og trenger spilletid. Det ser det ikke ut til at jeg får i klubblaget. Jeg har heller ikke fått tilbud om ny kontrakt, fortsetter King.

Interesse fra andre klubber
I løpet av sommeren var det konkret interesse fra flere klubber om å hente den norske landslagsspilleren, men det ble ikke noe av en overgang.

- Jeg hadde tilbud fra andre klubber i sommer, men jeg vil ikke kommentere hvilke klubber det dreier seg om. Det var i England, men jeg vil ikke kommentere lag. Jeg gidder ikke prate om det som kunne ha skjedd.

På landslaget har imidlertid King full tillit av landslagstrener Per Mathias Høgmo. Det er noe King er veldig glad for.

- Det er gøy å komme hit og føle seg viktigere enn jeg gjør i hverdagen. Det er deilig å være her og få tilbake selvtilliten.

- Når jeg har selvtillit så vet jeg, og alle som kjenner meg, hvor god jeg kan være. Det er bare å få den tilbake, og jeg følte at selvtilliten fikk en «boost» etter kampen mot England. Og det betydde mye for meg at Per Mathias ga meg sjansen fra start, fortsetter han.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.