RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«King Kenny» tilbake til Liverpool

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Blir rådgiver for Rafa Benitez.

Liverpool bekrefter fredag at den tidligere storspilleren Kenny Dalglish har takket ja til en stilling i klubben. Skotten skal fungere som en rådgiver for manager Rafael Benitez når det gjelder klubbens ungdomspolitikk, og er derfor tiltenkt en rolle ved rødtrøyenes akademi i Kirkby.

Dalglish spilte for Liverpool i perioden 1977 til 1990, og er regnet som en av klubbens største spiller gjennom alle tider. Han var også manager for gutta fra Beatles-byen i perioden 1985 til 1991, og ledet laget til tre seriemesterskap, to FA-cuptriumfer og en ligacupseier.

– I vårt første møte, ble jeg og Rafa enige om at vi ville hente Kenny tilbake til klubben, slik at han kunne hjelpe manageren med drive akademiet framover, sier Liverpools nyansatte administrerende direktør Christian Purslow til klubbens nettside.

– Vi er storfornøyd med at han har takket ja til tilbudet, og jeg er sikker på at han kommer til å bli en suksess i sin nye jobb, fortsetter Purslow.

Det har lenge ligget i kortene at Liverpool-legenden skulle få en rolle i klubben han elsker, men samarbeidsproblemer mellom Benitez og tidligere administrerende direktør Rick Parry kan være en grunn til at avgjørelsen om å tilby skotten en jobb i klubben har drøyd.

Dalglish startet karrieren i Celtic, men ble hentet til Anfield av legendariske Bob Paisley i 1977, som en erstatter for Kevin Keegan. I løpet av sine 14 år i klubben spilte han totalt 515 kamper og scoret 172 mål. Etter tiden i Liverpool har han ledet Blackburn til Premier League-gull, og også vært manager for Newcastle.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere