*Nettavisen* Sport.

King lekte seg med Maltas ynkelige forsvar

DOMINERTE: Joshua King scorer her Norges andre mål. Blackburn-spissen var involvert i mye positivt mot Malta.

DOMINERTE: Joshua King scorer her Norges andre mål. Blackburn-spissen var involvert i mye positivt mot Malta. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Joshua King sørget for at Norge aldri var truet mot en av fotballens minste nasjoner.

10.10.14 22:52

MALTA - NORGE 0-3:

Norge har to ganger tidligere snublet mot lille Malta. Rett nok har det aldri blitt tap, men både i 1961 og 1990 måtte Norges beste menn nøye seg med 1-1-resultater.

Det var liten fare for en gjentagelse i 2014. Malta har ikke bare tapt samtlige landskamper i år, men heller ikke scoret et eneste mål.

Joshua King, Mats Møller Dæhli, Per Ciljan Skjelbred og Tarik Elyounoussi demonstrerte fredag kveld at Malta har like store utfordringer i forsvar som i angrep.

- Vi lykkes med å lokke dem ut og dermed få kontringene våre med hurtige spisser og teknisk gode spillere. Når vi fikk rom, så vi at effektiviteten kom, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til MAX.

Norges fire mest offensive spillere viste en spilleglede og en målteft som vi får håpe de klarer å reprodusere når motstanderen blir tøffere senere i EM-kvalifiseringen.

Etter tapet for Italia i den første kvalikmatchen, trenger Norge denne kvartetten i form mot Bulgaria på Ullevaal førstkommende mandag.

Lekestue

Mats Møller Dæhli samspilte flott med Joshua King før førstnevnte styrte inn sitt landslagsmål nummer én i sin åttende kamp og ga Norge ledelsen 1-0 borte mot Malta.

Scoringen kom etter 22 minutter.

Og var fullt fortjent.

Klikk på bildet for å forstørre.

SATTE TONEN: Mats Møller Dæhli styrte inn 1-0 for Norge midtveis i første omgang. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)


Bare tre minutter senere avsluttet Joshua King selv, da han styrte inn 2-0 på nokså lik måte som Møller Dæhli hadde gjort før ham. Denne gang var det Tarik Elyounoussi som slo den målgivende pasningen.

Fem minutter senere spilte King fram Elyounoussi til Norges tredje nettkjenning, med en lekker pasning fra venstrevingen, som han slo lavt inn mellom Maltas keeper og forsvarsfirer.

Elyounoussi styrte ballen enkelt inn i et åpent mål, men ble raskt og feilaktig avvinket for offside.

Det var uansett lett å konkludere med at Maltas 155.-plass på FIFA-rankingen ikke er noen tilfeldighet.

Benket Ødegaard

Selv om motstanderen fredag kveld var svak - så svak at laget tidligere i år tapte 0-1 for Gibraltar - var det likevel grunn til å glede seg over spillegleden i det norske angrepet.

Fire minutter ut i andre omgang økte Joshua King til 3-0, da han kontrollert headet ballen i mål etter et flott innlegg fra kaptein Per Ciljan Skjelbred.

- Jeg har håpet at gjennombruddet (til Joshua) skal komme, at han får betalt for den fine utviklingen og det flotte fokuset han har, så det gleder meg at han får betalt med to mål og en assist her i dag, sier Høgmo.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKUFFET NORSKE FOTBALLFANS: Per-Mathias Høgmo valgte å beholde Martin Ødegaard på benken. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)


Etter en times spill gjorde landslagssjef Per-Mathias Høgmo sitt første bytte for kvelden, da han sendte innpå Jone Samuelsen og tok ut Per Ciljan Skjelbred.

Han valgte altså å beholde 15 år gamle Martin Ødegaard på benken, selv om malteserne bød på akkurat den type motstand som kan bygge opp et ungt stortalent helt i starten av sin landslagskarriere.

Senere byttet Høgmo inn Håvard Nielsen for Joshua King og Harmeet Singh for Alexander Tettey. Ødegaard ble dermed sittende på benken.

- Martins mulighet kommer, det er ikke noe stress med det. Det var gode bytter i dag. Spillerne som kom inn, viser at de har det som skal til, svarer Høgmo overfor MAX.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.