RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kippe fortsetter i Lillestrøm


TAR EN NY SESONG: LSK berget plassen i Eliteserien med seier over Kristiansund hjemme på Åråsen i siste runde. Kaptein Frode Kippe blir med videre.
TAR EN NY SESONG: LSK berget plassen i Eliteserien med seier over Kristiansund hjemme på Åråsen i siste runde. Kaptein Frode Kippe blir med videre. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Gladnyhet for LSK-fansen.

Frode Kippe (40) fortsetter karrieren i Lillestrøm. Det offentliggjorde klubben torsdag.

Den mangeårige kapteinen har holdt koken i tallrike sesonger på Åråsen, og har bestemt seg for å gå løs på en til. I janaur fyller stopperbautaen 41 år.

- Jeg ser fram til å bevise for meg selv og resten av Fotball-Norge at det går an å levere i Eliteserien for en voksen kar. Det er en utfordring jeg gleder meg til, sier Kippe i en kommentar til LSKs nettsted.

Mot aldersrekord

Kippe tar sikte på å slå klubbrekorden den tyske keeperen Claus Reitmeier satte i 2005. Han spilte da kamp for Lillestrøm mot Molde i en alder av 41 år og 222 dager.

Les mer:  Torsdagens Premier League-rykter

Kapteinen innrømmer i et intervju med Romerikes Blad han tar sikte på å jobbe i klubben også etter den kommende sesongen. Trolig er en rolle i støtteapparatet rundt laget et sannsynlig neste steg.

- Vi brukte vel bare fem minutter på å bli enig om kontrakt. Det vi brukte litt tid på er planen i fremtiden utover det at han er spiller i 2019. Uten at noe er skrevet i stein, så har vi snakket litt om det, sier sportssjef Simon Mesfin i LSK.

- En av klubbens desidert største

- Vi er opptatt av å bruke Frodes kompetanse fremover. Men først og fremst er det utrolig artig å forlenge med en av klubbens desidert største spillere gjennom tidene. Det er en gledelig dag på Åråsen, tilføyer Mesfin.

Frode Kippe kom til LSK allerede i 1997. Han ble deretter solgt til Liverpool etter 1998-sesongen. Han spilte ikke obligatoriske kamper for giganten fra Merseyside, men var på utlån to ganger i Stoke.

I 2002 var den høyreiste karen fra Kolbotn tilbake på Åråsen, og der har han vært siden. Kippe nådde klubbrekorden i antall seriekamper da LSK spilte mot Aalesund i april 2014. Den 315. kampen tok ham opp i samme antall som Arild Sundgot.

Tidlig i 2018 passerte midtstopperen 400 eliteseriekamper i LSK-trøya. Lillestrøm reddet plassen i siste serierunde i år, og spiller dermed sin 45. på rad på det øverste nivået i 2019.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere