*Nettavisen* Sport.

Kippe om Starts målscorer: - Han ba om å bli overfalt

SKYLDER PÅ GJESTEN: LSK-kaptein Frode Kippe mener Starts Dennis Antwi la opp til det selv da han ble angrepet av en hjemmesupporter under målfeiringen sin på Åråsen. Foto: Jon Olav Nesvold (montasje) (NTB scanpix)

Mener Dennis Antwi fikk som fortjent etter kontroversiell feiring.

24.10.16 05:51

LILLESTRØM - START 1-1

ÅRÅSEN (Nettavisen): Lillestrøm reddet ett poeng i den viktige bunnkampen mot Start, som for lengst er klare for OBOS-ligaen.

Etter 26 spilte minutter skjedde det som ikke skulle skje for LSK. Den tidligere Jerv-spissen Dennis Antwi stilnet hele Åråsen med sin første tippeligascoring.

Deretter satte han sinnene i kok ved å feire foran Kanarifansen. Da rant det over for en av hjemmelagets tilskuere som kastet seg over målscoreren. Han ble vist bort av vaktene og målscorer Antwi fikk gult kort for provoserende målfeiring.

- Tirret på seg hele gjengen

Lillestrøms kaptein Frode Kippe tapte duellen i forkant av 0-1-scoringen. Etter kampen mente han at Starts målscorer Antwi burde forvente en slik reaksjon fra supporterne.

- Man lærer tidlig at man ikke skal feire foran motstandernes supportere, så da fikk han jo et fortjent gult kort, sier Frode Kippe til Nettavisen etter kampen.

- Han blir jo dyttet over ende av en Lillestrøm-supporter. Tenker du at det er greit?

- Han ba vel om det selv. Han stod jo der og tirret på seg hele gjengen, da vet du jo at det ikke skal så mye til før det koker over for noen av dem. Han burde ta litt selvkritikk på det, synes jeg, sier Kippe til Nettavisen.

- Det er galskap

Start-spilleren ble overrasket og sjokkert da han hørte Lillestrøm-kapteinens reaksjon.

- Frode Kippe mente at du ba om å bli overfalt fordi du feiret foran Lillestrøm-fansen. Hva tenker du om det?

- Sa han det? Det blir helt feil. Han skal jo være profesjonell. Det spiller jo egentlig ingen rolle hvordan en spiller feirer, man skal være beskyttet på banen og ikke være utsatt for angrep fra fans, sier Antwi til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

STERKT UENIG: Start-spiss Dennis Antwi skjønner lite av Lillestrøm-kapteinens uttalelser etter at Antwi ble dyttet over ende av en LSK-supporter da han feiret scoring på Åråsen. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Smilet forsvant fra ansiktet til Antwi før han fortsatte.

- Hvis han synes jeg fortjente å bli dyttet av en supporter fordi jeg feiret målet mitt, så er han ikke profesjonell. Det er galskap, jeg har ikke noe annet å si enn det, fortsetter Antwi ghaneseren.

- Sjokkert over sikkerheten

Start-angriperen forsøkte å avdramatisere situasjonen i pressesonen etter kampen, før han hørte Kippes uttalelser. Selv anser han seg som ferdig med situasjonen og overlater eventuelle reaksjoner til Norges Fotballforbund.

- Jeg feiret scoringen min og så kom det en supporter og dyttet meg over ende. Det gjør jo ikke noe vondt nå, men jeg ble jo sjokkert da det skjedde. Man forventer ikke at slikt skal skje i Tippeligaen, sier Antwi til Nettavisen.

- Løp du bevisst bort mot Kanarifansen for å feire?

- Jeg mente ikke å provosere, jeg bare skled på gresset og pekte opp i lufta mot Gud, slik som Messi gjør, forklarer Antwi etter kampen.

- Tror du at fotballforbundet reagerer på dette?

- Jeg er ferdig med denne situasjonen nå og overlater dette til dem. De får se på hendelsen og se hva som er riktig å gjøre, men jeg ble redd der og da og overrasket, fordi jeg trodde sikkerheten på stadion var bedre.

- Rotete kamp av oss

Selv om Kanarifansen holdt koken på tribunen, var det særdeles lite å juble for i første omgang på Åråsen. Det nærmeste man kom var forsiktige gledesbrøl over at Haugesund hadde tatt ledelsen mot nedrykksrival Bodø/Glimt.

Lillestrøm-trener Arne Erlandsen mente laget hans ble passive etter Starts scoring.

- Dette ble en litt rotete kamp av oss. De første 20 minuttene var brukbare, og så ble vi passive etter det. Vi ble liggende med for store avstander og klarte ikke å være aggressive nok. Så scoret de, vi måtte jage imellom og resten av omgangen var ikke bra i det hele tatt, sier Arne Erlandsen til Nettavisen etter kampen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- HAWAII-FOTBALL: LSK-trener Arne Erlandsen var ikke fornøyd med gjennomføringen, men glad for at det i alle fall ble ett poeng mot bunnlaget Start. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

I et forsøk på å sette fart på angrepsspillet byttet Lillestrøm innpå den hurtige teknikeren Mohamed Ofkir, som har vært ute med skade den siste måneden. Han presenterte seg tidlig og tilførte noe litt friskere på Lillestrøms venstreside.

Hjemmelaget tok tilbake initiativet i starten av andreomgang, men ferdighetene sviktet i den siste delen av angrepet. Start fortsatte taktisk og hadde ballen mest.

- Hawaii-fotball

Et godt frispark fra Malaury Martin traff hodet til Tomas Malec etter 60 minutter. Malec headet ballen kontant i nettet og sendte Kanarifansen og resten av Åråsen ut i jubelbrøl. Malecs andre scoring på rad kan vise seg å bli livsviktig for Lillestrøm.

Deretter svingte det raskt, og rett etter hjemmelagets scoring var Start farlig frempå. Et innlegg fra høyresiden ble flikket videre og gikk nesten rett i mål, men hjemmelagets keeper Arnold Origi avverget til hjørnespark.

Lillestrøm-trener Erlandsen måtte se laget sitt slite både med å produsere kvalifiserte målsjanser, og å omsette de få som kom.

- I annen omgang ble det litt Hawaii-fotball. Vi skapte noen sjanser, men klarte ikke å utnytte de, unntatt den ene scoringen til Malec. Det blir litt som i første omgang. Vi blir litt for passive og totalt sett er det ikke en kamp som noen roper hurra for, sier Erlandsen til Nettavisen.

- Forbereder oss til neste sesong

Start-trener Steinar Pedersen ledet et lag som langt fra så ut som de ikke hadde noe å spille for. Pedersen mener at forberedelsene for neste års sesong allerede har startet.

- Vi skal bygge karakter for fremtiden. Det er det det handler om for vår del nå. Vi forbereder oss allerede nå til neste år. Vi skal kjempe i en liga som er knalltøff og ligge i toppen, for å komme tilbake til Tippeligaen i 2018.

- Hva synes du om kampen?

- Det ble egentlig som vi forventet. Lillestrøm spilte kompakt og ga oss rom på kantene. Da vi fikk ledelsen så synes jeg vi spiller bra. Vi visste at vi kom til å få trykk mot oss i andre omgang. Mohamed Ofkir kom inn for Lillestrøm og laget litt mer trøbbel for oss, men vi kunne like gjerne snudd dette til seier, sier Steinar Pedersen til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag