*Nettavisen* Sport.

Kippes søte hevn

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Blødende måtte LSK-kaptein Frode Kippe forlate Viking Stadion etter en duell Hannes Sigurdssons tidligere i sesongen. Torsdag fikk han sin søte hevn.

30.06.05 23:05

VIKING - LILLESTRØM 0-2: Kippe scoret selv nemlig 1-0 målet som var med på å sende Lillestrøm videre i cupen på bekostning av siddissene.

Lillestrøm vant alle duellene og slo til slutt et tamt hjemmelag 2-0 etter at Sundgot punkterte kampen fem minutter før slutt.

Uwe Rösler fyrte opp spillerne før kampen med å henge opp bilder fra det blodige oppgjøret lagene imellom tidligere i vår sesongen.

- Det kan virke som det hjalp. Vi vant de fleste duellene utpå der, og vant fortjent, sa Frode Kippe til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Ingen duell med Sigurdsson
Det var duket for ett hevnoppgjør i Stavanger i dag, der Hannes Sigurdsson spilte på topp for Viking, og hvor Frode Kippe styrte den bakre firer hos gjestene.

Men den store duellen uteble, for det var stort sett Østenstad som gikk i duellene med LSK-kapteinen.

- Det var stort sett Østenstad jeg møtte utpå der, men uansett var det en helt vanlig kamp for meg. Jeg tenkte ikke noe på det forrige møte, sa målscoreren etter kampen.

Hatoppgjør
Med Vålerengas avansement kan det bli duket for ett klassisk hatoppgjør i neste runde av cupen.

I Lillestrøm-leiren var alle enige om hvem de ville møte i neste runde i cupen:

Erkerival Vålerenga. Cupen trekkes fredag kl. 13.00.

Reist seg
Lillestrøm har reist seg mesterlig etter en treg start og med videre avansement i cupen og delt 2. plass i serien, går det mot en fantastisk høst for kanarifansen.

Kippe mener laget har sluppet unna presset.

- Det var andre lag som var tippet høyt der oppe og som har fått mye mer fokus, det tror jeg kan være en årsak til at vi gjør det såpass bra om dagen, sa Kippe etter torsdagens kamp.

Feriefotball
Viking spilte en meget god kamp på mandag mot Tromsø, men dagens utgave av hjemmelaget var tamt og uoppfinnsomt. Det ble for statisk, og feilpasningene florerte.

Egil Østenstad hadde ingen problemer med å innrømme at laget gikk fortjent på hode ut av cupen.

- Vi er tamme over hele linja. Vi har ingenting å gi. Det var varmt og tungt, men all ære til Lillestrøm, som vinner fortjent, sa en strekkskadet Østenstad etter kampen.

Midtveis ut i andre omgang forlot han banen med skade i høyre lår. Søndagens kamp ville han uansett gått glipp av grunnet karantene. Dermed blir det tidlig ferie for den rutinerte spissen som avslutter muntert med følgende utsagn:

- Cupen er oppskrytt, det er serien som er viktigst.

Svenning møtte fansen
De fremmøtte siddisene fikk i hvert fall noe å juble for under torsdagens cupkamp.

Viking vant drakampen mot Tromsø om Gif Sundsvalls Øyvind Svenning, som i pausen ble presentert for hjemmepublikummet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.