*Nettavisen* Sport.

Kjartansson gjorde det igjen

HERJER: Vidar Örn Kjartansson scoret to nye mål for Vålerenga mandag. Islendingen står nå med 13 mål på 12 kamper. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Islendingen herjer for Vålerenga.

09.06.14 17:57

VÅLERENGA - AALESUND 3-0:

Vidar Örn Kjartansson ble, som mange gange tidligere denne sesongen, helten for Vålerenga da Oslo-klubben fikk besøk av Aalesund på Ullevaal mandag ettermiddag.

Islendingen fortsetter å score mål på bestilling og noterte seg for to nye fulltreffere mot trener Kjetil Rekdals tidligere klubb.

Daniel Fredheim Holm satte inn Vålerengas tredje for dagen og sørget dermed for at Oslo-klubben nå klatrer opp på tredjeplass i Tippeligaen.

- Vålerenga er min klubb
På tribunen satt flere europeiske agenter og speidere for å følge med på Vidar Örn Kjartansson. Selv vil ikke islendingen fokusere på annet en Vålerenga.

– Det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Jeg tenker bare på å ha en bra sesong her. Vålerenga er min klubb, sier han til TV 2.

Tippeligaens toppscorer synes tilsynelatende at det nesten er for lett å score mål om dagen.

– Dette var en bra kamp. De var bedre enn oss de ti første minuttene, så scorer vi tre mål, og i andre omgang var de bare å sikre det inn. Det virker nesten enkelt å score om dagen. Jeg håper det fortsetter slik, sier han.

Avgjorde i førsteomgang
Til tross for at det var Aalesund som startet best i solskinnet på Ullevaal, var det Vålerenga som gikk opp i ledelsen.

Kun 17 minutter var spilt av førsteomgang da Kjartansson satte inn sitt tolvte mål for sesongen. Islendingen ble spilt helt alene gjennom av lagkamerat Nicolai Høgh før han satte ballen enkelt til side for Sten Grytebust.

Bare et kvarter senere var Tippeligaens toppscorer på farten igjen. Vålerenga-kaptein Christian Grindheim vendte opp og slo et perfekt innlegg, som Kjartansson headet i mål.

Dermed var Aalesund, som ikke har vunnet siden starten av mai, i trøbbel igjen. Og verre skulle det bli. Fem minutter før pause pådro nemlig Aalesund seg et brudd. Vålerenga kjørte kontra og ballen ble slått inn til Kjartansson, som headet ballen ned til Daniel Fredheim Holm. Fra fem meter pirket 28-åringen ballen i mål til 3-0.

Store sjanser
En av årets Vålerenga-kometer, Ghayas Zahid, var svært nær ved å øke til 4-0 før pause, men Grytebust vartet opp med en god redning.

Aalesund-trener Jan Jönsson var neppe fornøyd med det han fikk se av sine gutter i førsteomgang og valgte å bruke opp alle byttene sine før 55 minutter var spilt.

Én av de som kom inn var Toy Hogne Aarøy. Den høyreiste spissen var svært nær ved å redusere for gjestene, men bommet grovt etter et godt innlegg fra Jo Nymo Matland.

Nærmere kom aldri de oransje, og Vålerenga kan dermed innkassere nok en trepoenger på hjemmebane. 4-2-0 er fasiten på Ullevaal så langt denne tippeligasesongen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.