Kjartansson på vei mot legendarisk rekord

SCORET IGJEN: Vidar Örn Kjartansson har muligheten til å slå Odd Iversens legendariske rekord.

SCORET IGJEN: Vidar Örn Kjartansson har muligheten til å slå Odd Iversens legendariske rekord. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Islendingen bøtter inn mål i Tippeligaen.

14.09.14 20:11

VÅLERENGA - HAUGESUND 4-1:

Etter 23 tippeligarunder står Vålerengas-spissen Vidar Örn Kjartansson med 24 scoringer. Han har selv vært på banen i 22 av dem og er på skjema for å tangere Odd Iversens legendariske rekord.

Steffen Iversens far scoret nemlig 30 mål for Rosenborg i 1968. Det skal imidlertid nevnes at den gangen var det kun ti lag i den øverste divisjonen, og Iversen spilte dermed kun 18 kamper.

Kjartansson står altså nå med 23 scoringer på 22 kamper og har dermed slått Rune Langes prestasjon fra 1999. Et år tidligere scoret Sigurd Rushfeldt 27 mål for Rosenborg. Harald Martin Brattbakk scoret 28 for samme klubb i 1996. Både Brattbakk og Rushfeldt deltok i en 14-lagsserie.

- Selvfølgelig er det mulig
I 2014 handler det altså om Vidar Örn Kjartansson. Søndag var han den store forskjellen i kampen mellom Vålerenga og Haugesund. Islendingens scoret tre av Vålerengas mål i 4-1-seieren.

- Det var en fantastisk kamp. Vi hadde mange sjanser og burde scoret flere mål. Det er min feil, så jeg er virkelig lei meg, spøkte Vidar Örn Kjartansson da han ble intervjuet av C More etter kampen.

Islendingen er ikke i tvil om at han kan nå 30 mål denne sesongen.

- Selvfølgelig er det mulig. Jeg skal klare det, sa Kjartansson selvsikkert.

Svakt av Kristiansen
Etter noen relativt sjansefattige åpningsminutter, produserte hjemmelaget noen brukbare muligheter gjennom Zahid og Kjartansson. Gjestene viste seg heller ikke ufarlige og skapte en enorm mulighet litt over midtveis i første omgang.

Maic Sema kom plutselig alene med Michael Langer. Vålerenga-keeperen presset svensken utover i banen, men kantspilleren fikk vendt opp og spilt inn til Daniel Bamberg. Dessverre for FKH ble midtbanespillerens avslutning reddet på streken av Simon Larsen.

Mer effektiv viste Vidar Örn Kjartansson seg å være. Islendingen fikk riktig nok god hjelp av FKH-keeper Per Morten Kristiansen, men takket og bukket da muligheten bød seg.

Kristiansen gjorde nemlig et relativt ynkelig klareringsforsøk som havnet rett i beina på Morten Berre. Vålerenga-vetereanen fikk spilt ballen til Kjartansson, som bredsidet inn 1-0.

Kjartansson-show
Samme mann økte ledelsen til 2-0 noen minutter senere. Zahid chippet ballen gjennom til islendingen, som vant duellen med en passiv Kristiansen og satt ballen i mål.

Haugesund hadde ingen grunn til å være fornøyde etter første omgang, men slo kjapt tilbake i den andre. Dusan Cvetinovic var med opp på en corner og headet også ballen i nettet bak Langer allerede etter tre minutter.

Jostein Grindhaug øynet nok håp på det tidspunktet, men det håpet ble ganske effektivt knust. Først satte Ghyas Zahid inn 3-1 før Kjartansson lekkert plasserte inn sitt tredje for dagen.

Med sine 24 mål har han nå tatt Jørn Andersen (23) sin klubbrekord fra 1985.

Dermed kunne Klanen danse jenka ut i Oslo-kvelden.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.