RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Kjempebot til Vålerenga

Sist oppdatert:
Må betale femsifret beløp etter supporternes oppførsel.

Vålerenga Fotball er ilagt bøter på til sammen 70.000 kroner etter at klubbens tilhengerne fyrte av røykbomber ved to eliteseriekamper tidligere i år.

Det var påtalenemnda i Norges Fotballforbund som anmeldte Vålerenga til forbundets doms- og sanksjonsutvalg. Bakgrunnen av supporternes bruk av pyroteknikk i hjemmekampen mot Aalesund (27/4) og bortekampen mot Lillestrøm (30/6).

Utvalget er kommet fram til at både allmenn- og individualpreventive hensyn tilsier at forholdene må sanksjoneres, heter det på NFFs nettsted.

I begge tilfellene legger utvalget i skjerpende retning vekt på at røykbombene skjedde inne i en tilskuermengde. Samtidig er det formildende at pyroteknikken var av begrenset omfang.

Vålerenga er bøtelagt med 30.000 kroner etter at én røykbombe ble avfyrt under kampen mot Aalesund. Ved innmarsj til LSK-møtet skal det ha blitt avfyrt to til tre røykbomber, og det førte til en bot på 40.000 kroner.

Det virket også skjerpende at Vålerenga tidligere er bøtelagt på grunn av lignende regelbrudd. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere